Senatorul Ioan Mang şi-a exprimat dezacordul faţă de iniţiativa bruscă pe care PDL Bihor a avut-o în favoarea organizării unui referendum local unde orădenii să se pronunţe prin vot asupra unor facilităţi pentru pensionari, amintind că nu PDL, ci PSD s-a preocupat în mod constant de problemele acestei categorii sociale.

"Am primit şi eu scrisoarea de la PDL-işti, nesemnată, care şi-au adus aminte dintr-o dată că sunt social-democraţi", a ironizat Menag demersul democrat-liberalilor. "Le-aş aminti că dânşii se declară populari, nu populişti. I-aş întreba de ce nu vor un referendum prin care orădenii să fie întrebaţi dacă vor salarii mai mari, plătite de Consiliul Local".

Mang a afirmat că, în timpul guvernării PDL-PSD, cei care s-au preocupat cu adevărat de pensionari au fost social-democraţii: "Noi am propus legea privind pensionarii, încă din luna martie…"

Criticând ceea ce el a numit "populismul" PDL-iştilor, liderul PSD Bihor şi-a exprimat convingerea că situaţia pensionarilor, ca dealtfel şi restructurarea Parlamentului, "sunt teme prea importante pentru a fi discutate în campania pentru alegerile prezidenţiale". "Pe 22 noiembrie şi 6 decembrie, noi ne alegem un preşedinte. Alegerile sunt prea importante pentru a ne bate joc de ele. Pentru referendum avem timp după alegeri, după ce vom avea un guvern, după ce guvernanţii îşi vor face treaba".