Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat vineri că primarul şi preşedintele CJ "nu au respectat legea" atunci când au numit managerii interimari ai spitalelor pe care municipalitatea şi judeţul le-au preluat de la Ministerul Sănătăţii. "Atrag atenţia locuitorilor municipiului Oradea şi judeţului Bihor că numirile managerilor, în toate spitalele din Oradea, nu respectă legile în vigoare, întrucât aceştia nu au absolvit cursuri de management sanitar agreate de Ministerul Sănătăţii", a spus Mang, la câteva ore după ce prefectul Gavrilă Ghilea anunţase că, având aceeaşi "suspiciune", le-a cerut lui Ilie Bolojan şi lui Radu Ţîrle dosarele de studii ale celor cinci manageri interimari.

"Cursul de management în mecanică nu poate fi echivalent cu cel de management în sănătate", a mai spus Mang, făcând aluzie directă la inginerul Gavrilă Grebenişan, numit de primarul Oradiei ca manager interimar la Maternitate. "Senzaţia mea este că s-a mers pe ideea că facem ce vrem cu ele (n.r. - cu spitalele)", a mai spus liderul PSD Bihor, referindu-se de data asta la primar şi la şeful CJ, şi adăugându-le, totuşi, o circumstanţă atenuantă: "Sigur, fiind vorba de manageri interimari, există o scuză, dar noi dorim ca aceste interimate să se termine cât mai repede".

Mang a mai afirmat că deţine "informaţii grave" cu privire la "unele nereguli" pe care le-ar fi făcut actualii manageri interimari, însă a refuzat să spună în ce constau aceste nereguli, deoarece nu a verificat încă informaţiile primite.

Liderul social-democraţilor bihoreni a afirmat, de asemenea, că la dezbaterea în Senat a Ordonanţei de Guvern 48, cea prin care s-a decis preluarea spitalelor de către primării şi consiliile judeţene de la Ministerul Sănătăţii, va vota împotriva acesteia. "În Comisia de administraţie publică Ordonanţa a primit aviz negativ, în Comisia de sănătate a fost avizată favorabil. În plen eu voi vota împotrivă", a anunţat Mang.

El şi-a argumentat poziţia arătând că "nu consider că spitalele de interese judeţean sau de interes regional trebuie date în grija primăriilor, care oricum au destule cheltuieli şi cărora Guvernul le ia din bani".