Unii lideri ai PSD urmează să plătească pentru eşecul de la alegerile locale. Presa din Bucureşti scrie că Marcel Ciolacu vrea să demită mai mulţi şefi de organizaţii judeţene.

Potrivit Antena 3, luni este programată o şedinţă a social-democraţilor, iar mai multe capete urmează să cadă. Pe lista neagră ar fi şi preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, care a candidat la conducerea CJ Bihor, dar a obţinut un scor mic, sub cel al partidului. Mai precis, Mang a primit doar 14,85% din voturi (numeric, 37.743), în timp ce lista consilierilor propuşi de social-democraţi la judeţ a strâns 15,53% din sufragii. Mang este şi vicepreşedinte PSD la nivel naţional.

În ciuda scorului dezastruos, Mang nu s-a oferit să facă un pas în spate. Contactat de BIHOREANUL vineri, acesta a declarat că în partid încă se analizează rezultatele alegerilor şi că nu ia decizii la cald. 

Printre liderii social-democraţi care ar urma să fie maziliţi se numără şi Marian Oprişan, preşedintele PSD Vrancea, care a pierdut conducerea judeţului după două decenii, respectiv Ioan Darzu, şeful PSD Alba.

Antena 3 mai scrie că sunt şi lideri judeţeni pe care Ciolacu vrea să-i păstreze, deşi n-au obţinut rezultate bune la alegerile locale. Printre aceştia, s-ar număra Felix Stroe, preşedintele PSD Constanţa, sau Gabriel Zetea, preşedintele PSD Maramureş.