Niciun vot împotrivă şi nicio abţinere. Acesta este rezultatul Conferinţei Judeţene a PSD Bihor, desfăşurată vineri, cu participarea a aproape 575 de reprezentanţi ai tuturor organizaţiilor locale, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

În faţa acestora, preşedintele pus în funcţie "de la centru" în 2008, Ioan Mang, a dat un raport al cărui fir roşu este progresul înregistrat în această perioadă de către organizaţia judeţeană. "La preluarea conducerii, PSD Bihor era pe locul patru între partidele din judeţ, la mare distanţă de locul al treilea. În 2012 am înregistrat cel mai bun scor din istoria partidului", a spus Mang, amintind că în cadrul USL, pesediştii au obţinut şase locuri în Consiliul Local Oradea, iar în Consiliul Judeţean au pondere aproape egală cu liberalii.

Mang a mai amintit şi de alte succese, precum creşterea numărului de consilieri comunali şi de primari comunali, dar şi de mărirea numărului de membri de etnie maghiară (peste 400), care a determinat un scor bun inclusiv în zonele din nordul judeţului, cu populaţie preponderent maghiariă.

Palmaresul etalat, dar mai ales faptul că a fost singurul candidat, a dus automat la alegerea lui Mang cu unanimitate de voturi, prin ridicarea mâinii de către delegaţii prezenţi în sală.

Ulterior, după citirea numelui acestora, la fel au fost "aleşi", tot fără concurenţă, şi cei 151 de membri ai viitorului Consiliu Judeţean al PSD Bihor şi cei 59 de delegaţi care vor reprezenta organizaţia la congresul partidului.

Conferinţa s-a încheiat în mai puţin de două ore, un alt rezultat al acesteia fiind adoptarea a trei rezoluţii, pentru sprijinirea candidaturii clujeanului Ioan Rus la o funcţie de preşedinte PSD pe regiunea Nord-Vest, pentru însuşirea de către PSD ca prioritate şi găsirea unor soluţii de finanţare a proiectelor de infrastructură rutieră din Bihor şi, în fine, pentru ca în procesul de regionalizare să facă demersuri care să asigure stabilirea Oradiei ca viitor centru de regiune.