Preşedintele PNL Bihor, Cornel Popa, care este şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, apreciază că o eventuală cooptare a UDMR în viitorul guvern ar putea convinge Partidul Popularilor Europeni asupra legitimităţii USL, dar mai ales ar micşora spaţiul de manevră al preşedintelui Traian Băsescu în încercarea de a nu-l nominaliza premier pe Victor Ponta, aşa cum a decis USL la congresul comun desfăşurat în această toamnă.

"Aici nu este vorba despre a salva sau a nu salva UDMR-ul, ci de două aspecte care contează foarte mult. În primul rând, celui care tot face joc de glezne între a-l nominaliza sau a nu-l nominaliza pe Victor Ponta premier (n.r. - Băsescu) trebuie să i se arate că mai este încă o forţă care susţine propunerea USL. Pe de altă parte, pentru că UDMR face parte din familia popularilor europeni, PPE ar putea vedea că USL nu este un bau-bau", a declarat Popa pentru BIHOREANUL.

Preşedintele PSD Bihor, Ioan Mang, a afirmat şi el că varianta realizării unei majorităţi guvernamentale a USL cu ajutorul UDMR este "o propunere bine gândită". "Eu cred că a fost o propunere bine gândită, care ar demonstra că nu avem nimic împotriva Partidului Popularilor Europeni, iar pe de altă parte am avea o majoritate suficient de mare pentru modificarea Constituţiei", a spus Mang.