Aproape 290 de conducători auto care au depăşit limitele legale de viteză au fost sancţionaţi de poliţiştii rutieri în acţiune, în ultimele 24 de ore, în cadrul operaţiunii europene Tispol "24 hour speed marathon", acţiune care are ca scop conştientizarea conducătorilor auto cu privire la pericolele la care se expun atunci când conduc cu viteză excesivă sau când depăşesc limitele legale de viteză.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în trafic, au fost implicaţi 42 de poliţiştii bihoreni, au fost controlate 343 de autovehicule şi au fost aplicate 287 de sancţiuni contravenţionale pentru depăşirea limitelor legale de viteză, cu amenzi în valoare totală de 83.230 lei.

Totodată, ca măsură complementară, pentru comiterea unor fapte care atrag suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, poliţiştii au reţinut nouă permise de conducere, din care trei pentru depăşirea limitei legale de viteză. De asemenea, au fost reţinute patru certificate de înmatriculare.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Poliţia Bihor, cea mai mare viteză înregistrată de poliţişti în timpul acţiunii a fost pe strada Ogorului, în zorii zilei de joi, unde un tânăr de 27 ani a fost surprins în timp ce conducea un Volkswagen cu viteza de 139 km/h, înregistrată radar, în zona de limitare a vitezei de deplasare la 70 km/h.

Totodată, în perioada 19 - 20 aprilie, în acţiunile desfăşurate în trafic pe DN 1, pe tronsonul Borş - Piatra Craiului, poliţiştii rutieri bihoreni vor beneficia, pentru a doua oară în cursul acestei luni, de sprijinul unei unităţi de aviaţie, respectiv al unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie din Ministerul Afacerilor Interne.

"Elicopterul şi echipajul Inspectoratului General de Aviaţie, însoţiţi de poliţişti rutieri bihoreni, se alătură dispozitivului de poliţie rutieră angrenat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor pentru reducerea riscului rutier, urmând să se ridice de la sol pentru a asigura supravegherea aeriană a traficului şi pentru a coordona eficient efectivele de poliţie rutieră din teren", a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.