Marcel Boloş se trage mai aproape de casă. Fostul director al Primăriei Oradea a fost declarat câştigător al concursului pentru postul de director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Boloş a avut un singur contracandicat.

"Concursul a constat într-o probă scrisă şi o probă de interviu. Nu mi-a fost comunicată încă nota, dar am fost înştiinţat că am fost declarat admis", a declarat directorul.

Marcel Boloş îşi va prelua noua funcţie cel mai probabil începând din 1 mai. "Numirea pe funcţie o va face Consiliul de Conducere al ADR Nord-Vest. Şedinţa este anunţată pentru data de 4 aprilie", a zis Boloş.

Printre priorităţile fixate de viitorul director al ADR Nord-Vest pentru perioada de după instalarea în funcţie se numără creşterea gradului de absobţie, sprijinirea beneficiarilor proiectelor astfel încât să poată duce proiectele câştigate la bun sfârşit, preluarea în cadrul agenţiei a Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competivităţii Economice şi restructurarea ADR Nord-Vest pentru a face faţă provocărilor pe care le presupune apropierea noii perioade de finanţare 2014-2020.

Fost director al Administraţiei Patrimoniului Imobiliar din cadrul Primăriei, Marcel Boloş a fost unul dintre puţinii directori păstraţi pe funcţie de primarul Ilie Bolojan după câştigarea alegerilor din 2008. La scurt timp, Boloş a fost numit la conducerea nou înfiinţatei Direcţiei de Management Proiecte cu Finanţare Internaţională, pe directoratul acestuia Oradea reuşind să atragă finanţări europene în valoare de 187 milioane euro.

Experienţa acumulată în cei patru ani în care a condus DMPFI l-a recomandat pe Marcel Boloş în luna mai a anului pentru funcţia de secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Eduard Hellvig, bihorean prin adopţie. După alegerile generale din decembrie 2012, ministerul a revenit PSD-istului Liviu Dragnea, Boloş transferându-se ca director al Programului Operaţional Sectorial din cadrul Ministerului Transporturilor.

Abolvent al facultăţilor de economie şi teologie, Boloş are două doctorate obţinute în Cluj şi Timişoara în Finanţe Publice şi Management Financiar. Viitorul director al ADR Nord-Vest a fost hirotonisit diacon în noiembrie 2008 şi este preot misionar.

Vedeţi ce părere are Bihorel despre asta, pe www.bihorel.ro!

Citeşte pe aceeaşi temă şi articolul "Boloş vrea la conducerea ADR Nord-Vest"