Orădeanul Marcel Boloş a fost numit oficial la conducerea Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, structura deliberativă care coordonează procesul de dezvoltare regională pentru judeţele Cluj, Bihor, Sălaj, Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

Boloş a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea în perioada 2006-2008 şi apoi şef al Direcţiei de Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională în perioada 2008-2012. De asemenea, în cursul anului trecut, Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar anul acesta, pentru o scurtă perioadă, director al Programului Operaţional Sectorial din Ministerul Transporturilor.

Potrivit unui comunicat dat publicităţii luni de Consiliul Judeţean Bihor, prima reuniune a Consiliului ADR Nord-Vest pe care Boloş a condus-o a şi avut loc chiar la Oradea, în cursul zilei de vineri, când preşedinţii celor şase consilii judeţene din cadrul Agenţiei au aprobat hotărârea de numire a orădeanului în funcţia de director general.

Numirea lui Boloş a avut loc ca urmare a faptului că el a câştigat concursul pentru ocuparea funcţiei, la care a avut un singur contracandidat. Abolvent a două facultăţi (de economie şi teologie), Marcel Boloş are două doctorate obţinute la Cluj şi la Timişoara, în Finanţe Publice şi respectiv Management Financiar.