Fost director al Primăriei Oradea, bihoreanul Marcel Boloş a fost numit de premierul Dacian Cioloş secretar de stat în Ministerul Transporturilor. Numirea a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

"Pentru mine este o nouă provocare. Primul pas va fi să pun umărul la materializarea proiectelor de infrastructură ale judeţului Bihor care se regăsesc în documentele strategice ale Ministerului Transporturilor: pentru Bihor - autostrada Transilvania, pentru Oradea - drumul de legătură cu autostrada, centrul intermodal de transport şi alte proiecte", a declarat Marcel Boloş pentru BIHOREANUL.

Până acum, Boloş era director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, unde a fost numit în aprilie 2013. Înainte, el a fost şeful Direcţiei Patrimoniu Imobiliar din cadrul Primăriei Oradea în perioada 2006-2008 şi apoi şef al Direcţiei de Management a Proiectelor cu Finanţare Internaţională în perioada 2008-2012.

De asemenea, în 2012, Boloş a fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar în 2013, pentru o scurtă perioadă, director al Programului Operaţional Sectorial din Ministerul Transporturilor.

Presa din Bucureşti critică numirea lui Boloş ca secretar de stat, arătând că acesta a fost găsit de Agenţia Naţională de Integritate de trei ori incompatibil. Anul trecut, ANI a constatat o triplă stare de incompatibilitate pe vremea când Boloş era director al DMPFI, în cadrul Primăriei Oradea.

Concret, ANI l-a acuzat pe Boloş că ar fi deţinut în paralel, în perioada 9 mai 2012 - 1 ianuarie 2014, funcţia de director al DMPFI cu cea de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar între ianuarie 2013 şi ianuarie 2014 cu cea de director general adjunct al Ministerului Transporturilor.

De asemenea, inspectorii de integritate l-au acuzat pe orădean că între octombrie şi decembrie 2013 ar fi ocupat atât funcţia de la Ministerul Transporturilor cât şi pe cea director general în cadrul Institutului Regional pentru Cercetare, Educaţie şi Transfer Tehnologic (IRCETT), societate comercială din sectorul public.

Noul secretar de stat spune că a acţionat în instanţă decizia ANI, iar procesul îşi urmează cursul. "Am câştigat la instanţa de fond, iar procesul a ajuns în prezent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Deocamdată este în coadă de peşte. Aştept şi eu hotărârea instanţei", a mai declarat Boloş.

Pe de altă parte, în primăvara acestui an, Boloş a fost numit în Consiliul de Administraţie al Tarom.