Orădeanul Marcel Boloş ar da postul de director al Programului Operaţional Sectorial din cadrul Ministerului Transporturilor pentru funcţia de director al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, după ce fostul director, Claudiu Coşier, şi-a dat demisia în urma unui scandal de fraudă.

"Mă gândesc să iau în calcul varianta participării la concursul pentru conducerea ADR Nord-Vest, dar una este să îţi doreşti, alta este să şi faci faţă", a declarat miercuri BIHOREANULUI Marcel Boloş.

Acesta a subliniat că se va înscrie la concurs doar dacă va îndeplini condiţiile de participare care vor fi stabilite vineri de către Comitetul Director al agenţiei. "Rămâne de văzut care vor fi condiţiile de participare la concurs, poate nici măcar nu le îndeplinesc. Apoi, fiind vorba de un concurs, se poate prezenta oricine. Oricum, este vorba de un post în care trebuie pus un om care cunoaşte mecanismele fondurilor europene", a spus orădeanul.

De altfel, în contextul în care Consiliul de Conducere al ADR NV se va întruni vineri la Cluj pentru a stabili condiţiile de organizare a concursului pe post, preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Cornel Popa, susţine că Boloş este cel mai potrivit candidat pentru această funcţie.

"Marcel Boloş este cel mai potrivit om pentru conducerea ADR Nord-Vest. Boloş a lucrat cu proiecte europene în Primăria Oradea unde a făcut o treabă bună după care, ajuns la Bucureşti, şi-a dovedit atât experiza cât şi ataşamentul pentru această zonă. Îl vom sprijini pe Marcel Boloş pentru funcţia de director. Nu ştiu să existe vreo altă candidatură, dar nu văd pe altcineva mai bun", a spus Popa.

Din Consiliul Director fac parte preşedinţi de consilii judeţene, primari de reşedinţe de judeţ, un primar de oraş şi un primar de comună din judeţele Bihor, Cluj, Satu Mare, Maramureş, Sălaj şi Bistriţa - Năsăud. Bihorul este reprezentat în acest organism de preşedintele CJ, Cornel Popa, de primarul de Oradea, Ilie Bolojan, de primarul de Valea lui Mihai, Jozsef Nyako, şi de primarul din Ţeţchea, Bujor Chirilă.

În dosarul fraudei de la ADR NV din cauza căruia Coşier şi-a dat demisia, contabila instituţiei, Cosmina Druţă, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de înşelăciune, spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, toate în formă continuată. Prejudiciul creat de aceasta, spun procurorii anticorupţie, se ridică la peste două milioane de euro.

Deşi nu a fost vizat de acţiunea DNA, directorul ADR Nord-Vest a demisionat din funcţie după ce Consiliul Director a hotărât cercetarea sa disciplinară sub acuzaţia că aceste fapte s-au produs în timpul mandatului său.