După ce Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO, a spus, la Digi24, că Marcel Ciolacu și alți PSD-iști s-au dus la el în birou și i-au cerut să candideze la Președinția României, susținut de social-democrați, șeful PSD îl ironizează și spune că niciodată nu va sprijini un candidat independent.

„După ce i-am cerut domnului Mircea Geoană, am plecat şi am sunat-o pe doamna Şoşoacă şi i-am propus să fie premier”, a spus marţi, ironic, Marcel Ciolacu, întrebat despre declarațiile lui Geoană. 

Ciolacu a mai spus că nu ştie dacă va candida sau nu la preşedinţie, dar nici nu-i trece prin cap să susțină un candidat din afara partidului. 

„Eu sunt preşedintele PSD. Nu ştiu dacă voi fi candidat sau nu la funcţia de preşedinte. În acest moment nici măcar nu m-am gândit să fiu candidat. Ce vă pot spune cu certitudine, cu inimă de PSD-ist de această dată, de membru fondator de 30 şi de ani, niciodată PSD şi eu personal nu că n-am să propun, nici n-o să-mi treacă prin cap să susţin un independent din partea PSD", a afirmat liderul PSD.

Declaraţia premierului Ciolacu vine după ce, la postul Digi24, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat luni seara că Marcel Ciolacu şi liderii PSD s-au dus în biroul acestuia să îi propună să candideze la Preşedinţia României, susţinut de PSD.

„Se întâmplă ceva cu ei şi evident că aud şi eu şi privesc declaraţiile. E o anumită nervozitate, un început de iritare. E o vorbă românească: «De ce ţi-e frică nu scapi». Şi apropo de cine dă telefon cui. Eu am avut discuţii cu ei, au venit la mine în birou, inclusiv Marcel Ciolacu, să-mi propună să candidez independent susţinut de PSD, pentru un calcul foarte simplu, pentru că voturile PSD la alegerile prezidenţiale, unde vin patru milioane în plus faţă de cele obişnuite, nu-s suficiente să câştigi Preşedinţia României", a afirmat Mircea Geoană.

Totodată, el a adăugat că în turul doi alegătorii nu vor vota cu Partidul Social Democrat. „Vrei să câştigi strict pe PSD nu ai voturi. În turul doi nu mai votează aproape nimeni cu PSD-ul, diaspora nu, nehotărâţii nu, e o limitare. Pentru participare la vot de 35-40%, scorul PSD-ului e foarte important. Pentru prezidenţiale, unde sunt 65% participare pentru preşedinte, românii se mobilizează şi merg la vot. Nu sunt voturi suficiente. E decizia lor ce vor să facă, e decizia mea ce vreau să fac", a spus secretarul adjunct al NATO.

Digi24.ro mai menționează că Mircea Geoană nu a confirmat că va candida la alegerile prezidențiale din acest an, spunând că o decizie în acest sens va fi anunțată la momentul potrivit.

Întrebat, la rându-i, despre afirmațiile lui Geoană, coordonatorul campaniei electorale a PSD, Mihai Tudose, susține că acestea reprezintă o minciună și un subiect derizoriu, potrivit Ziare.com. Tudose a spus că, din contră, Mircea Geoană a încercat să contacteze mai mulți lideri PSD pentru a „sta la o cafea”, dar toți aceștia l-au ignorat.

Geoană a fost membru al Partidului Social Democrat între anii 2001 şi 2009, când a demisionat din partid după ce a pierdut alegerile în faţa candidatului PDL de la acea vreme, Traian Băsescu. 

Potrivit unui sondaj INSCOP, publicat pe 5 februarie, secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, şi primarul Clujului, Emil Boc, au obţinut peste 30% cotă de încredere în rândul românilor. În acelaşi timp, conform unui alt sondaj publicat de INSCOP pe 31 ianuarie, Geoană este prima opţiune a românilor la prezidenţiale, din postura de candidat independent, cu 26,5%, urmat de Marcel Ciolacu - 18,9% şi Diana Şoşoacă - 14%, George Simion şi Nicolae Ciucă. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!