În urmă cu aproape o jumătate de an, BIHOREANUL a dezvăluit cum l-a scăpat de închisoare procurorul DIICOT Radu Morar Herlea pe un celebru evazionist din construcţii, Dorinel Edu, printr-un "acord de recunoaştere a vinovăţiei" încheiat pe 27 mai a.c., stabilindu-i o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru 160 de infracţiuni de evaziune fiscală şi o pagubă de peste 28 milioane lei în dauna bugetului de stat!

Afacerile nu le făcuse singur, desigur, ci printr-un păienjeniş de firme-fantomă şi cu complicitatea unor afacerişti de carton, contabili şi economişti, toţi inculpaţi în acelaşi dosar cu Edu, despre care, după dubiosul pact cu evazionistul, nu s-a mai auzit nimic.

Unde au dispărut, a aflat recent Bihorel: deşi de-a lungul celor aproape 5 ani de anchetă unii au descris cu lux de amănunte modul de acţiune al reţelei, acelaşi procuror i-a "spălat" de acuzaţii.

Printr-o ordonanţă de clasare emisă pe 11 mai, adică cu două săptămâni înainte de "acordul" cu Edu, anchetatorul a stabilit că ţeparul n-a avut nicio reţea, iar firmele şi complicii nu pot fi traşi la răspundere, căci faptele imputate ori nu există, ori nu sunt prevăzute de legea penală, ori nu sunt probe suficiente pentru a le dovedi. Şi s-a făcut dreptate...