Turiștii au luat cu asalt luni, în minivacanța de Ziua Unirii Principatelor Române, stațiunea montană Sinaia, înghesuindu-se la telecabinele care duc spre pârtiile de schi. Imagini inedite cu puhoiul de schiori au apărut pe rețelele de socializare.

Digi24.ro scrie că românii au plecat la munte să profite de minivacanță și zăpadă, dar cei care au ales să se oprească la Sinaia au avut de trecut un adevărat test al răbdării.

Din cauza unor probleme tehnice apărute la telegondola de la cota 1400, oamenii au fost obligați să aștepte zeci de minute.

„Este cea mai aglomerată zi de luni din istoria TUS”, a declarat Maria Floricică, directorul Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, conform Digi24.

„Toate instalaţiile funcţionează, este o zi foarte aglomerată. Circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, se schiază în condiţii foarte bune. Am oprit vânzarea de skipass-uri din cauza aglomeraţiei şi vindem doar pentru urcări şi coborâri, pentru că avem şi turişti care vor doar să se plimbe, nu să schieze. Avem cozi acum în Valea Dorului şi în Valea Soarelui, la telescaune, unde cozile sunt de 10 - 12 minute, respectiv cam jumătate de oră", a mai explicat directorul TUS.

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!