Nimeni nu vrea să se mândrească cu şefa CAS Bihor, Luciana Dorca, picată cu 31,25 puncte din 100 posibile la concursul desfăşurat pe 2 martie pentru ocuparea postului.

După ce BIHOREANUL a arătat că aceasta a fost numită ca interimar în baza apartenenţei şi cu sprijinul PSD în septembrie 2015, în timpul guvernării Ponta, până atunci ocupând funcţia de director economice, Biroul de Presă al organizaţiei judeţene a acestui partid a dezminţit, joi, atât faptul că Dorca ar fi fost membră PSD, cât şi că ar fi avut susţinerea partidului.

„PSD Bihor precizează că respectiva persoană nu a fost și nici nu este membru sau simpatizant PSD, iar asocierea PSD cu numirea sa la conducerea instituției nu a avut și nici nu are vreo legătură”, se arată într-o replică adresată BIHOREANULUI. „Numirea directorului general interimar la conducerea CJAS Bihor în luna septembrie 2015 a fost decisă de către conducerea centrală a CNAS, doamna Dorca ocupa la acel moment funcția de director economic prin promovarea unui concurs”, mai spune comunicatul.

În text se subliniază că, „în schimb, realitatea este că doamna Dorca a fost membru PDL, iar ulterior fuziunii dintre PDL și PNL a devenit membru al noului PNL”, astfel că „orice asociere dintre PSD și funcția deținută de Luciana Dorca este neavenită și neconformă cu situația reală”.

Contactat de BIHOREANUL, copreşedintele PNL Bihor, Gavrilă Ghilea, fost lider al PDL Bihor, admite că în 2009, când PSD şi PDL guvernau împreună, Luciana Dorca a fost promovată la conducerea CAS Bihor, ca director economic, dar nu ştie cine anume din partid a susţinut-o. „Nu ştiu dacă doamna a fost membru PDL şi nu ştiu cine din PDL a susţinut-o”, a spus Ghilea, adăugând, de asemenea, că „nu ştiu să fie membru PNL”, deoarece nu a văzut-o niciodată la sediul acestui partid.

Spre deosebire de poziţiile celor două formaţiuni, Luciana Dorca susţine că n-a fost nici membră de partid vreodată, nici susţinută de vreun partid. „N-am avut carnet de membru, nu am plătit cotizaţie la niciun partid şi nu m-a susţinut niciun partid”, a declarat BIHOREANULUI şefa CAS.