Atenţie de unde vă cumpăraţi bilete pentru festivalul Untold! Un bihorean de 21 ani a fost reţinut, marţi, de poliţiştii clujeni sub acuza de înşelăciune, după ce a fost prins în flagrant vânzând bilete contrafăcute pentru festivalul Untold.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Cluj, cercetările în caz au pornit în urma unei sesizări făcute de un clujean. Respectivul cumpărase 3 bilete de la o persoană care dăduse un anunț pe un site de vânzări on-line oferind abonamente de acces general la festival cu 270 lei / bilet, în condiţiile în care valoarea unui astfel de abonament este de 405 lei (375 lei + taxe).

Ulterior, un alt clujean s-a prezentat la Poliţie ca să reclame faptul că a primit un mesaj pe email, în care bărbat îi oferea spre vânzare bilete la festivalul menționat, la ofertă, sub prețul oficial, moment în care poliţiştii au decis să-i întindă o capcană, organizând o acţiune în care să îl prindă în flagrant.

Pe 26 iulie, vânzătorul de bilete contrafăcute a fost prins în momentul în care i-a înmânat victimei 4 bilete de intrare și o copie a unui act de identitate.

“Cu ocazia examinării s-a constatat că biletele ar fi contrafăcute. Totodată, cu ocazia controlului, polițiștii au descoperit asupra acestuia, într-o geantă, încă un bilet de intrare care avea seria identică cu cele comercializate celor două victime”, se arată în comunicatul Poliţiei Cluj.

Tânărul de 21 ani, de origine din Marghita, a fost reţinut 24 de ore pentru înşelăciune, iar în prezent este anchetat în stare de libertate.

Pentru a nu fi înșelați, poliţiştii recomandă spectatorilor achiziționarea biletelor de intrare la spectacole doar de la organizator sau de la agențiile specializate ori de la parteneri. Cei care, totuşi, cumpără din alte locuri sunt avertizaţi să verifice biletele înainte să le plătească iar dacă au suspiciuni legate de veridicitatea acestora, să sune imediat la 112. “Biletele de intrare "la ofertă", sub prețul oficial, sunt de multe ori o momeală folosită de infractori”, spun poliţiştii.