Fostul jucător şi antrenor de la echipa orădeană CSM Digi, Gheorghe Dunca va antrena în următorul sezon în Turcia, la echipa Yuszme Istanbul.

"Am acceptat oferta celor de la Y.I.Y.K Istambul, pe scurt Yuzme, club fondat în anul 1943. Voi pleca în Turcia, cel puţin pentru un sezon, la eterna rivală a Galatasaray-ului în materie de polo. Este un club exclusiv de nataţie şi îşi are sediul şi bazinul pe malul Bosforului. Galatasaray i-a depăşit la trofeele câştigate abia anul acesta, odată cu ultimul titlu adjudecat. Acum au planuri mari, de reconstruire a clubului din temelii, atât la propriu cât şi la figurat. La sfârşitul lunii august, cel mai probabil, vor începe lucrările la noul bazin şi la noul sediu al clubului", a precizat Gheorghe Dunca, într-un comunicat. 

Antrenorul secund al echipei CSM Digi din sezonul precedent s-a aflat la începutul lunii iulie la Istanbul, unde "în afara discuţiilor şi a negocierilor legate de contract mi-a fost arătată atât locaţia următorului bazin, cât şi planurile lui, cel târziu din sezonul următor putând să ne desfăşurăm activitatea în noua locaţie", după cum declară Dunca.

Tehnicianul orădean va avea la Yuzme Istanbul în responsabilitate întreaga secţie de polo a clubului, de la echipele de juniori până la cea de seniori. "Este o provocare nouă pentru mine şi, deoarece sunt un tip îndrăzneţ, am spus da. În acestă vară, am avut discuţii şi cu câteva cluburi din ţară, însă şovăiala şi lipsa transparenţei, a clarităţii şi a siguranţei din ţară au dus ca aşteptările să fie mult prelungite. Nu am mai putut să stau şi să mai aştept ceva incert. Cei de la Yuzme Istanbul s-au mişcat extrem de repede, atât cu invitaţia mea la negocieri, cât şi cu concretizarea ofertei şi a contractului", a mai precizat fostul poloist orădean.

La finalul lunii mai, după ce CSM Digi Oradea a devenit vicecampioană, preşedintele Şerban Sere a anunţat că renunţă la cei doi antrenori ai echipei de polo, Kadar Kalman şi Gheorghe Dunca, preferându-i în locul acestora pe Dorin Costrăş şi Ciprian Câmpianu.

Dunca regretă despărţirea de Oradea, dar este încrezător în adaptarea sa la noul club, dar şi în noul oraş. "Cu siguranţă voi avea o viaţă interesantă în perioada următoare, în cel mai mare oraş din Europa şi unul dintre cele mai mari din lume. Va trebui să-mi las în ţară familia şi prietenii, asta cred ca va fi partea cea mai grea. Va trebui să le învăţ obiceiurile, cultura şi mentalitatea, dar sunt sigur că mă voi putea adapta uşor, deoarece multe din obiceiurile noastre le moştenim chiar de la turci. Sunt încrezător în forţele mele şi în ceea ce cunosc în materie de polo. Obiectivul secţiei în sezonul urmator sunt focusarea pe echipele de juniori şi menţinerea echipei de seniori în prima ligă turcă, urmând ca de la anul, odată cu darea în folosinţă a noului complex, să se schimbe datele problemei, preşedintele dorind ca prima echipa a clubului să revină în prim-planul poloului turcesc", a mai afirmat Dunca.