Preşedintele Uniunii Naţionale a Patronatului Român, Marian Petre Miluţ, spune poziţionarea strategică în vecinătatea graniţiei cu Ungaria ar putea transforma Oradea într-un punct central din care oamenii de afaceri români să aibă legătură directă cu principalele oraşe europene, precum şi cu capitale ca Budapesta sau Viena.

"Autostrada de la Debreţin ar putea transforma Oradea într-un hub important. Combinat cu extinderea aeroportului, autostrada ar putea asigura legătura rapidă cu oraşe precum Munchen sau Viena. Vii, aterizezi la Oradea şi de aici, cu maşina, în câteva ore eşti la Budapesta sau în orice al oraş unde trebuie să ajungi cu afaceri", a spus Marian Petre Miluţ.

Aflat la Oradea cu ocazia şedinţei extraordinare a Colegiului Naţional Director al UNPR, desfăşurată în centrul de afaceri din Cetate, Miluţ a insistat asupra importanţei construirii acestei autostrăzi care să lege Oradea de vestul europei.

"E vorba de doar 30 de kilometri de autostradă care s-ar putea face într-un timp scurt. Singurul lucru pe care trebuie să îl facem este să obţinem aprobarea Guvernului României, pentru că partea maghiară este foarte interesată de acest proiect", a declarat Miluţ.

Preşedintele UNPR a afirmat că susţinerea unui astfel de proiect, la fel ca şi iniţierea altor proiecte noi, trebuie să constituie un efort regional şi nu al unui singur judeţ.

"Aşa cum am spus şi în cadrul şedinţei Consiliului Naţional Director, nimeni nu mai vorbeşte astăzi de proiecte locale, ci proiecte regionale. Bihorul va trebui să întreţină o relaţie bună cu judeţele limitrofe şi inclusiv cu partea maghiară pentru a putea iniţia astfel de proiecte", a spus liderul UNPR.