Coaliția Rogerius, fondată de asociații ale orădenilor care locuiesc la bloc în cartierul cu același nume, a ieșit la rampă joia trecută pentru a critica noul regulament de salubritate al municipiului.

Nemulțumirile lor sunt întemeiate, Ioan Horvath și alți șefi de asociații criticând Primăria pentru că nu a organizat o întâlnire în care proiectul regulamentului să fi fost dezbătut și pentru că nici nu a asigurat infrastructura necesară colectării deșeurilor pe 5 fracții, țarcurile din oraș putând fi deschise de oamenii străzii care compromit efortul orădenilor de a colecta separat.

În timp ce arată Primăria cu degetul pentru că este netransparentă, nici Coaliția Rogerius nu este, însă, mai brează. Întrebat de jurnaliști câte asociații reunește acum Coaliția, pentru a putea lămuri în numele a câți orădeni vorbește, Horvath a refuzat să dea vreun răspuns, spunând, ca un mic dictator, că „sunt atâtea câte vreau eu să fie”.

Apoi, a trimis jurnaliștii să verifice câți prieteni are Coaliția Rogerius pe Facebook, iar când o altă membră a coaliției, Silvia Ardelean, a vrut să estimeze numărul asociațiilor, Horvath a întrerupt-o, preferând ca reprezentativitatea alianței pe care o conduce să rămână o enigmă. Semn că, cel mai probabil, Coaliția s-a făcut mică...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!