Marius Vizer, președintele Federației Internaționale de Judo (FIJ), s-a dezlănțuit la adresa președintelui FRJ Cozmin Gușă! Într-un interviu dat pentru Fanatik, șeful FIJ spune despre Gușă că „minte fără jenă și inventează cu nerușinare lucruri care nu s-au petrecut niciodată”, dar și că este „groparul judoului românesc” și un „campion mondial la minciună și trădare”.

Conflictul de la distanță dintre cei doi este de notorietate, scrie ProSport, cu toate că liderul forului mondial susține că acesta este unul fals, propagat cu intenție de rivalul său, care a lansat la adresa sa acuzații false, cum că ar boicota federația națională, dar și că ar fi în conexiune cu reprezentanți ai serviciilor secrete, cum este și fostul șef al SRI Florian Coldea.

„Minte fără jenă și inventează cu nerușinare lucruri care nu s-au petrecut niciodată!”, a fost reacția lui Vizer, care i-a transmis lui Gușă că nu respectă niciunul dintre principiile de bază ale disciplinei pe care o manageriază în România.

În articolul semnat de Horia Ivanovici, Marius Vizer nu ezită să afirme: „Să nu uităm despre Cozmin Gușă că, de-a lungul carierei sale, a distrus tot ce a atins... Oriunde a fost asociat numele său a venit falimentul, totul s-a prăbușit, deoarece Gușă nu este în stare să ducă niciun proiect la bun sfârșit. Nu contează că vorbim despre politică, media sau judo, a lăsat doar pustiu pe unde a trecut... Nu este doar groparul judoului românesc, este și groparul tuturor proiectelor pe care le-a inițiat vreodată“.

Acuzațile lui Vizer vin în contextul în care este posibil ca țara noastră să nu fie reprezentată de niciun sportiv la această disciplină în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, din această vară.

„Este o uriașă dezamăgire că, până la acest moment, judoul românesc nu are niciun reprezentant la Paris. Ar fi pentru prima dată în istorie când FRJ nu califică pe nimeni la o Olimpiadă, echivalentul unei premiere rușinoase din toate punctele de vedere. Ar însemna un eșec uriaș, o ratare incredibilă pentru Federația Română de Judo, dar și pentru sportul românesc… Dar aici s-a ajuns după 7 ani de incompetență, judoul românesc încăpând pe mâna unor oameni care nu-l iubesc, nu-l respectă și, mai rău, nu înțeleg acest sport unic. Pe ei nu-i interesează judoul, prioritatea lor sunt… interesele personale”, a spus președinte FJI.

„De când Cozmin Gușă a ajuns șeful FRJ, rezultatele importante au dispărut cu desăvârșire. Federația n-are niciun sponsor serios, niciun susținător cu credibilitate, iar imaginea pe plan național și internațional este praf și pulbere, pentru că este asociată cu imaginea unuia ca Gușă. Când nu ai nicio viziune, nu poți vorbi despre viitor - a dovedit-o prezentul. Cozmin Gușă a trădat judoul, a trădat toate principiile judoului. Este un om care însumează toate anti-calitățile pe care nu ar trebui să le aibă un om provenit din judo sau care iubește acest sport”, a mai punctat acesta.

Vizer a criticat la Gușă și lipsa de repect pentru seniorii judoului românesc, dar și față de „eroi ai sportului nostru, precum Alina Dumitru, David Popovici sau Simona Halep”, pe care șeful FRJ i-a citicat în declarații publice.

„Cum poate să fie președintele Federației Române de Judo un om care îi disprețuiește pe marii noștri campioni, Simona Halep sau David Popovici, despre care spune superior că n-au mentalitate pentru a face performanță și că de această lipsă suferă, prin extensie, și judoka din România?! Cum poți să declari public așa ceva despre doi sportivi glorioși, adevărați eroi ai timpurilor noastre?! Tocmai Cozmin Gușă, omul cu o “carieră impresionantă” în medalii și performanțe ca judoka, vorbește în acest mod despre niște simboluri ale sportului mondial…”, spune Vizer.

Legat de provocarea pe care Cozmin Gușă i-a lansat-o public, la o întrecere deschisă, în orice domeniu, liderul judoului mondial a răspuns la fel de tăios: „Îi transmit public doar atât lui Gușă: îl surclasez fără echivoc în orice fel de competiție, în orice domeniu, mai puțin la minciună și trădare, acolo unde el este campion mondial!”.

Vezi aici interviul integral: Marius Vizer rupe tăcerea! “Îl surclasez pe Cozmin Gușă fără echivoc în orice domeniu, mai puțin la minciună și trădare!”

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!