Bărbatul în vârstă de 40 de ani care a murit, luni seară, într-un accident provocat de șoferul unui camion, era foarte respectat și apreciat în comunitatea moto din Oradea.

Cei care l-au cunoscut îl descriu drept un motociclist prudent, care punea siguranța pe primul loc, iar în memoria lui, joi, înainte de înmormântare, în oraș va avea loc un marș moto. Bărbatul era căsătorit cu cântăreața de muzică populară Ioana Urs, cu care avea un băiețel în vârstă de 5 ani.

Omorât aproape de casă

Teribilul accident s-a petrecut luni seară, pe DN 19E, la ieșirea din Biharia spre Oradea. Mircea Lațcău rula cu motocicleta lui, un Harley Davidson Electra Glide, spre casă, când, într-o curbă, șoferul unei cisterne care conducea cu viteză mult prea mare spre Biharia, a intrat pe contrasens și l-a lovit pe motociclistul care se deplasa regulamentar.

În urma impactului, victima a fost grav rănită și a murit pe loc, în timp ce șoferul vinovat a fugit de la locul accidentului, revenind ulterior.

(sursa foto: grupul Facebook INFO TRAFIC BIHOR & ORADEA / Dan Sabau)

„Era un veteran în comunitatea moto și foarte mulți din țară și chiar din străinătate l-ați cunoscut. Știți că era foarte pasionat de motociclism, avusese aproximativ 60 de motociclete de-a lungul timpului”, a scris un orădean, Remus Dragoș, pe grupul de Facebook al comunității moto din oraș.

Pe lângă că întreținea cu grijă motorul pe care îl conducea, Mircea era și un șofer responsabil. „Era omul principiului „safety first” (siguranța întâi de toate). Cred că a fost cel mai responsabil motociclist pe care l-am cunoscut vreodată, din sute. Nu-i plăcea deloc viteza, îi plăcea să meargă chiar încet, să admire tot, pentru că pentru el o tură moto începea de 1.500 km/zi în sus”, a mai scris Dragoș. Acesta a mai rememorat că lui Mircea Lațcău îi plăcea ca în fiecare weekend să-și bea cafeaua într-o capitală europeană și avea peste 300.000 km parcurși pe două roți.

Marș pe două roți

Era de așteptat ca un motociclist atât de pasionat și de responsabil să fie onorat de camarazii săi, așa că în memoria lui, joi, în ziua în care Mircea Lațcău va fi condus pe ultimul drum, în Oradea va avea loc un marș moto.

La ora 14.15, motocicliștii se vor aduna pe platoul din fața Grădinii Zoologice, pentru ca la 14.40 să pornească spre cimitirul municipal. Acțiunea lor are sprijinul Poliției Rutiere. De la ora 15, la capela Hașaș este programată slujba de înmormântare.

Totodată, motocicliștii se coalizează și pentru a o ajuta pe tânăra soție a lui Mircea, cântăreața de muzică populară Ioana Urs (foto), care acum îl va crește singură pe fiul lor, Vlad, în vârstă de doar 5 anișori. Cei care vor să le doneze bani pot să o facă în contul RO31 BREL 0005 5040 9272 0100 sau pe Revolut, la numărul de telefon 0746 496 990.

„Ride In Paradise și Asfalt Uscat, Road Captain Mircea! Să ai grijă de noi toți, cei pe două roți, de acolo de sus”, au mai scris motocicliștii orădeni.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!