Primul mare marş motociclistic de anul acesta a demarat cu o întârziere de două ore. Bikerii bihoreni au amânat startul de pe platoul din faţa magazinului Real 2 pentru ca la eveniment să poată lua parte şi motociclişti din judeţele vecine.

Dan Todoran, vicepreşedintele clubului White Wolves, a declarat că amânarea plecării pentru ora 12 s-a făcut din motive obiective. "Aşteptăm să sosească şi prietenii noştri din Arad după care vom porni în marş. Modificarea de program s-a făcut astfel încât pe traseu se vor alătura grupului şi prietenii noştrii din Baia Mare, Zalău şi celelalte judeţe", a spus Todoran.

Trei zile de marş

Organizat de cluburile bihorene Hawks (Sălard), Black Eagles (Oradea) şi White Wolves (Oradea) marşul "Împreună pentru Bihor" se va desfăşura în cadrul campaniei "Respectul în trafic salvează vieţi" în perioada 11 - 13 mai.

De la cei circa 50 de motociclişti care au luat startul din Oradea numărul participanţilor la marş va ajunge la circa 500 prin alăturarea bikerilor din Arad, Cluj, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Scopul acţiunii este de a atrage atenţia şoferilor asupra prezenţei motocicliştilor în trafic pentru scăderea numărului de accidente în care sunt implicate motociclete.

"Problema noastră este că, deşi lumea ne aude, nu ne şi ascultă. După marşul pe care l-am organizat de 1 Mai cu pornire din parcarea de la Lotus Center, a doua zi o şoferiţă a accidentat mortal un motociclist pe şoseaua de centură", a declarat vicepreşedintele White Wolves.

Prin Bihor, pe două roţi...

În cursul zilei de vineri marşul motociclistic se va desfăşura pe ruta: Oradea, Săcuieni, Valea lui Mihai, Marghita, Pădurea Neagră, Aleşd, Oradea şi Sânmartin cu loc de campare în Băile 1 Mai unde motocicliştii vor şi înnopta.

Sâmbătă, la ora 11, coloana va porni pe direcţia Oradea, Aleşd, Borod, Roşia, Beiuş, Cociuba, Salonta, Mădăras cu revenire în municipiul reşedinţă de judeţ şi sosire în Băile 1 Mai.

În cea de-a treia zi a evenimentului, duminică, motocicliştii vor pleca la ora 11 spre Oradea pentru un tur al oraşului pe străzile: Nufărul, Dimitrie Cantemir, Independenţei, Magheru, Ştefan cel Mare, Transilvaniei, Dacia, Decebal, Calea Aradului, Oneştilor, Tudor Vladimirescu, Piaţa Unirii, Calea Clujului, Seleuşului şi Bumbacului.

În cursul amiezii coloana va reveni în Băile 1 Mai unde sunt aşteptaţi toţi pasionaţii de motociclete. Evenimentul va lua sfârşit în mod oficial la ora 15, când motocicliştii vor porni către casele lor.