Actorii orădeni susţin unificarea localităţilor Oradea şi Sînmartin. Peste 40 de artişti de la Teatrul Regina Maria, Teatrul Arcadia şi Ansamblul Folcloric Crişana, au participat vineri, de la ora 14, la un marş de susţinere a referendumului pornind din Piaţa Ferdinand până la Crişul Supermarket şi retur.

Prinţi, prinţese, păpuşi, dansatori de muzică populară şi susţinători ai unificării îmbrăcaţi în tricouri albastre cu mesajul "Oradea + Sînmartin" au împărţit trecătorilor pliante de mobilizare la vot şi le-au cerut să se prezinte duminică la urne. Alaiul vesel, ca de nuntă, a străbătut centrul oraşului în acorduri de muzică populară din Bihor spre surprinderea orădenilor ieşiţi să se răcorească la terase şi deliciul turiştilor aflaţi în vizită.

"Am ieşit în stradă ca să convingem orădenii de importanţa unificării celor două localităţi şi să le spunem tuturor că vrem să trăim într-un oraş mare, un oraş cultural, un oraş în care se organizează evenimente", a declarat Daniel Vulcu, directorul Teatrului Regina Maria.

După închierea periplului pe principala arteră pietonală a oraşului alaiul de personaje de basm şi piese de teatru s-a mutat în Piaţa Magnoliei. Evenimentul a avut loc în organizarea fundaţiei Festivalul de Teatru Scurt.