Planul de amenajare a teritoriului din Zona Metropolitană Oradea va avea etapa finală a dezbaterii publice marţi la Primărie.

Discuţiile finale sunt programate să aibă loc la încheierea perioadei în care a fost supus dezbaterii publice Planul de amenajarea a teritoriului din Zona Metropolitană Oradea, desfăşurate de-a lungul lunii noiembrie.

"Şedinţa publică va avea loc în sala de şedinţe amplasată la subsolul clădirii palatului administrativ şi este deschisă tuturor orădenilor interesaţi să participe", a anunţat luni Primăria Oradea, printr-un comunicat de presă.

Pentru cei care nu ştiu, PATZMO este un document cu caracter director care stabileşte strategiile şi direcţiile principale de evoluţie a zonei.

Potrivit Primăriei, documentul este un instrument de ierarhizare a investiţiilor, în special a celor din domeniile mediu şi transport, conforme exigenţelor stabilite pentru perioada de programare a proiectelor europene 2021 - 2027.

"Planul completează strategiile deja existente astfel încât proiectele administraţiilor locale să nu se suprapună, ba chiar să se completeze reciproc", a declarat pentru BIHOREANUL directorul adjunct al Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională Ovidiu Guler.

În total PATZMO cuprinde peste 580 de proiecte ale administraţiilor locale, cu o valoare de circa 4 miliarde de euro.

"Dintre acestea, unele proiecte vor fi depuse spre finanţare pe fonduri europene pe ciclul bugetar european 2021 - 2027, iar altele vor fi finanţate de Consiliul Judeţean sau din bugetele locale", a spus Guler.

Proiectele care nu vor prinde finanţarea în următorii ani ar putea fi implementate în perioada de finanţare 2028 – 2034.

Planul poate fi consultat pe site-ul oficial al municipalității, www.oradea.ro, la rubrica "Dezbateri publice".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!