Comercianţii de mărţişoare au avut dreptate să se teamă de scumpirea chiriei pe amplasamentele stabilite pentru desfacerea produselor specifice zilei de 1 martie. Licitaţia organizată vinerea trecută de municipalitate pentru atribuirea locurilor de vânzare a mărţişoarelor a scumpit şi de 15 ori tariful minim de 4,5 lei pe metrul pătrat pe zi stabilit de municipalitate.

"Cel mai mare preţ a fost oferit pentru amplasamente de pe platoul din faţa supermarket-ului Crişul, unde s-a ajuns la un preţ de 69,50 lei pe metrul pătrat pe zi", a declarat Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea.

La mare distanţă, în topul celor mai scumpe locuri se numără Piaţa Unirii, cu un tarif de 38 lei pe metrul pătrat pe zi, intersecţia străzilor Republicii cu Dunării (32 lei pe metrul pătrat pe zi) şi Biserica Emanuel (30 lei pe metrul pătrat pe zi).

Directorul Beltechi spune că tarifele stabilite în urma licitaţiei la care s-au înscris 73 de comercianţi sunt similare celor de anul trecut. Suma licitată de comercianţi se plăteşte pentru întreaga perioadă din 22 februarie - 1 martie, chiar dacă aceştia vor ieşi cu marfa la vânzare abia din cea de-a doua jumătate a săptămânii.

Anul acesta municipalitatea a scos la licitaţie 190 de locuri de vânzare de mărţişoare în condiţiile în care în 2013 s-au aprobat 246 de amplasamente iar 35 au rămas neocupate.

Citeşte pe aceeaşi temă şi "Războiul mărţişorului: comercianţii ambulanţi acuză Primăria că îi împinge în faliment prin desfiinţarea a 100 de locuri pentru tarabe"