Staţionarea maşinilor în parcarea supraterană de la Piaţa Rogerius va fi taxată începând de luna viitoare. "Parcarea îşi va păstra regimul gratuit până la 1 martie", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, viceprimarul Florin Birta.

Potrivit viceprimarului, cele 193 de locuri de la demisolul construcţiei vor fi rezervate exclusiv şoferilor care şi-au făcut abonamente.

"Avem deja foarte multe cereri de abonamente din partea angajaţilor de la Spitalul Clinic Municipal Gavril Curteanu şi Spitalul Pelican. Această partea a parcării se va ocupa destul de repede", a spus Birta.

Cele 219 parcări în aer liber, de la primul nivel, vor putea fi folosite contra unei taxe de parcare de 2,6 lei pe oră, care va intra în vigoare începând din 1 martie la nivelul întregului oraş, conform unei hotărâri adoptate de Consiliu Local la sfârşitul lunii trecute.

Potrivit viceprimarului, săptămâna viitoare vor fi date în funcţiune şi lifturile care deservesc parcarea, aflate încă în proces de autorizare ISCIR.

"Lifturile şi tunelul subteran care leagă parcarea de piaţa Rogerius vor fi date în funcţiune săptămâna viitoare. În tunel au fost montate camere de luat vederi pentru a preveni vandalizările şi orice alte incidente nedorite", a spus viceprimarul.

Nivelul subteran al parcării din faţa Pieţei Rogerius a fost dat în funcţiune la începutul lunii noiembrie, iar cel suprateran o lună mai târziu. Conducerea municipalităţii a anunţat la acea dată că vreme de trei luni parcările de aici vor putea fi folosite de orădeni cu titlu gratuit.

Parcarea supraetajată de la Piaţa Rogerius a fost amenajată de firma Construcţii Bihor pentru suma de 14,3 milioane lei. Investiţia a fost derulată de Administraţia Domeniului Public şi predată ulterior municipalităţii spre administrare.