Strada Universităţii din Oradea a fost închisă pe o porţiune, în zona podului peste Peţa, pentru lucrările la noua linie de tramvai care va lega zona Calea Aradului de cartierul Dimitrie Cantemir.

Drum închis!

Începând de luni dimineaţă, traficul auto pe direcţia cimitirului municipal este deviat pe strada Făgăraşului. "În perioada următoare vom efectua traversarea străzii Universităţii. În acest moment traficul auto pe această stradă pe direcţia cimitirului municipal este întrerupt şi deviat pe strada Făgăraşului", a declarat pentru BIHOREANUL directorul tehnic al OTL, Adrian Revnic.

Potrivit lui Revnic, constructorii au la dispoziţie 20 de zile pentru a finaliza lucrările.

"În cazul în care vremea rămâne bună, am putea traversa strada în circa 14 zile. Am cerut un interval mai lung pentru că avem de turnat betoane, iar dacă vin ploi, va trebui să aşteptăm să se usuce", a spus unul dintre reprezentanţii constructorului.

Dat fiind stadiul avansat al lucrărilor, directorul tehnic al OTL a mai afirmat că în cazul în care actualul ritm al lucrărilor se va menţine "în toamnă vom putea circula pe această porţiune de linie din depoul OTL până în Calea Aradului".

Se mută stâlpii de curent electric...

Până la începutul acestei săptămâni, constructorii au ajuns cu lucrările la linia de tramvai până în zona Universităţii.

Pe parcursul acestei luni, în zonă se vor desfăşura lucrări de terasamente, de pregătire a infrastructurii feroviare, de montare a traverselor şi a şinelor, urmate de turnarea dalei de beton armat şi asfaltarea străzii pe porţiunea liniei de tramvai.

În paralel, o firmă angajată de Electrica va demonta stâlpii de înaltă tensiune aflaţi în calea liniei de tramvai.

Reţeaua electrică a fost deja coborâtă în subteran şi urmează să fie pusă în funcţiune.

Lucrările de amenajare a 3,8 kilometri de linie dublă de tramvai înierbată au fost atribuite prin licitaţie unei asocieri din care fac parte firmele Mari-Vila, Abed Nego şi Aquacons, pentru suma de 69,1 milioane lei.