Un orădean în vârstă de 43 de ani s-a aflat, alături de soție și cei doi copii, în avionul Tarom care, sâmbătă, s-a întors din drum și a aterizat de urgență la București, după ce comandantul a leșinat la manșă. Bărbatul a povestit pentru BIHOREANUL clipele de neliniște și tensiune prin care au trecut pasagerii și a spus că a ajuns la hotelul din Hurghada abia la miezul nopții.

De urgență, la sol

Pasagerii cursei charter Timișoara - Hurghada (Egipt), care a plecat de pe aeroportul din vestul țării sâmbătă după amiază, au avut parte o de o experiență neobișnuită. 

Pilotului, un bărbat de 30 de ani, după cum notează presa centrală, i s-a făcut rău și a leșinat în timpul zborului, iar copilotul ar fi fost cel care a luat decizia să întoarcă aeronava în spațiul aerian românesc și să aterizeze de urgență la Otopeni. Acolo, echipaje SMURD l-au preluat pe pilot și i-au acordat îngrijiri medicale.

Printre cei 184 de pasageri ai cursei spre Hurghada s-au aflat și cel puțin patru orădeni, un bărbat în vârstă de 43 de ani, C.L., soția acestuia și cei doi copii cu vârste fragede: un băiețel de doi ani și șapte luni și o fetiță de șapte luni.

„Nu suntem încă refăcuți după experiența de ieri. Întârzierea ne-a dat peste cap. Am ajuns la cazare după miezul nopții”, a povestit bărbatul, duminică, pentru BIHOREANUL. „Trebuia să fie o experiență plăcută, destinația fiind destul de aproape. Trei ore și jumătate de zbor nu sunt chiar așa de multe, dacă lucrurile sunt normale...”, a adăugat acesta.

Peripeții din aeroport

Orădeanul povestește că și check-in-ul bagajelor pentru acest zbor s-a făcut cu dificultate pe Aeroportul din Timișoara. Apoi, înainte de îmbarcare, pasagerii ar fi fost puși să aștepte într-o „încăpere de 80 mp, unde nu funcționa nici un fel de ventilație”. Unui pasager i s-ar fi făcut rău, iar lumea striga să se deschidă o ușă că nu este aer, lucru care până la urmă s-a întâmplat.

Oamenii erau deja agitați. Au aflat apoi că pilotul întârzie. „Ce să vezi, aflăm, după ce vedem că avionul nu se mai termină de alimentat, că pilotul nu este. Întârzie”, relatează orădeanul.

Până la urmă, acesta a apărut, iar zborul ar fi decolat cu circa 45 de minute întârziere. „Cred că era bolnav înainte să urce la manșă”, opinează călătorul. 

Neliniște și confuzie

După circa o oră și un sfert de zbor, povestește pasagerul, aeronava s-a înclinat brusc și a început o întoarcere. „Ceva nu era în regulă. Eram undeva deasupra Bulgariei. Ne anunță prin vorbitor că aeronava se întoarce la București. Lumea era confuză, nu înțelegeai aproape nimic din comunicație. Ca să înțelegi ceva, trebuia să stai cu urechea lipită de difuzor”, spune C.L.

Întrebat despre atmosfera din avion, el povestește că „lumea era neliniștită”, dar totuși fără să existe ieșiri nervoase, doar că mulți nu au înțeles ce anume se întâmplă. „Copilotul cred că a luat cea mai înțeleaptă decizie. Probabil cunoștea bine aeroportul din București”, opinează orădeanul. 

Așteptat de SMURD

Aterizarea a fost cam bruscă, relatează călătorul, dar oamenii au fost în siguranță. „Dumnezeu să-l binecuvânteze pe copilot. A fost o aterizare nu foarte profi, dar a fost”, spune orădeanul. 

Oamenii care se aflau în avion au văzut la aterizare autospeciala SMURD și un echipaj de poliție pe pistă. Pilotul ar fi fost scos pe brațe din cabină de echipajele medicale.

Potrivit presei centrale, acesta și-a revenit și la scurt timp era în stare bună. 

(sursa video: cititor eBihoreanul.ro)

Pilot nou, decolare întârziată

Orădeanul mai povestește că pilotul care l-a înlocuit pe cel care se simțea rău a ajuns destul de repede la aeronavă, în circa 15 minute. Totuși, pasagerii au fost informați că mai trebuie să aștepte până la decolare, căci una dintre femeile aflate la bord, însărcinată în opt luni, a cerut un consult medical. 

Noul pilot și-a cerut scuze pentru toate inconveniențele. „Când a urcat, s-a prezentat și și-a cerut scuze în numele companiei. Ne-a spus că suntem gata de plecare, doar că ne ține în loc graviduța”, povestește pasagerul din Oradea. 

Până la urmă, aeronava a decolat în jurul orei 18 de pe Aeroportul Otopeni spre Hurghada. „Am ajuns pe aeroportul de destinație la ora 21, iar la cazare la miezul nopții. Am avut ceva emoții...”, mai spune el. Alături de soție și copii, pornise din Oradea sâmbătă dimineața, înaintea orei 9. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!