Dimineaţa de sâmbătă a început, pentru câţiva adolescenţi orădeni, la sediul Poliţiei Municipiului Oradea, unde luptătorii Serviciul Poliţiei pentru Intervenţie Rapidă i-au dus cu duba, pentru a da declaraţii, după un conflict izbucnit în jurul orei 01.30 în centrul oraşului, pe strada Primăriei.

Potrivit martorilor oculari, clienţi ai restaurantului Queens, un grup de tineri, între care şi câţiva studenţi, aflaţi în trecere prin zonă, au fost agresaţi de clienţii barului Abyss, situat în apropiere şi frecventat exclusiv de rockeri adepţi ai curentului metal şi punk.

"Câţiva de la Abyss stăteau pe stradă, în faţa crâşmei, cu sticlele de bere în mână, şi la un moment dat prin zonă a trecut grupul de tineri. Nu am înţeles de ce, fiindcă vorbea ungureşte, unul dintre punkişti, cu o bărbuţă lungă de vreo 20 de centimetri şi cu părul ţepos, s-a luat de unul dintre tinerii din grup, vrând să-l lovească cu sticla în cap. Noroc că s-a ferit, aşa că nu l-a nimerit. După asta, grupul din stradă a vrut să intre în Abyss să-i înveţe minte pe punkeri, dar au venit rapid cei de la firma de pază şi mascaţii Poliţiei", au povestit persoane care au asistat la incident.

Pe de altă parte, unul din clienţii restaurantului Queens a declarat că nu este prima oară când, luaţi de alcool sau poate şi de droguri, clienţii de la Abyss "se dau" la cei ce trec pe stradă, supăraţi că li se încalcă "teritoriul". "Nu de puţine ori în faţa crâşmei zac băieţi şi fete ori beţi, ori drogaţi, şi se iau de oamenii care trec pe trotuar", a spus bărbatul.

Din fericire, lupta dintre punkeri şi "civili" a luat sfârşit înainte de a începe de-a binelea, iar principalii protagonişti au fost băgaţi de mascaţi în dubă şi duşi la sediul Poliţiei Municipale, pentru a li se lua declaraţii şi, aproape sigur, pentru a fi amendaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.