La propunerea conducerii Consiliului Judeţean, aleşii bihorenilor au adoptat o hotărâre în urma căreia parcul auto al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana va fi monitorizat pentru reducerea consumurilor şi îmbunătăţirea modului de exploatare a maşinilor.

Sistemul de management al flotei ISU Crişana va fi implementat după aproape doi ani de când aceeaşi măsură a înjumătăţit consumul de carburanţi al maşinilor administraţiei judeţene şi instituţiilor subordonate acesteia.

Implementarea sistemului de management al flotei ISU Crişana este prevăzută printr-un protocol de colaborare încheiat cu CJ Bihor şi aprobat joi, cu votul unanim al consilierilor judeţeni.

Concret, CJ Bihor va achiziţiona echipamente de localizare în timp real a tuturor maşinilor ISU Crişana, respectiv cele de la SMURD şi pompieri. Monitorizarea constă în identificarea timpilor şi mijloacelor de intervenţie, a consumului de combustibil şi a modului de exploatare a flotei auto.

Potrivit legii, CJ Bihor asigură fondurile necesare achiziţionării carburantului pentru ISU Crişana, iar sistemul de management va putea monitoriza atât viteza de deplasare, cât şi dacă echipamentele de semnalizare vizuală şi audio sunt în funcţiune sau nu. Astfel, vor putea fi soluţionate mai uşor diferite divergenţe care pot să apară în trafic, în condiţiile în care unii şoferi sunt acuzaţi că merg prea tare chiar dacă nu sunt în misiune.

Un astfel de sistem de monitorizare a fost deja montat pe maşinile CJ Bihor şi ale instituţiilor din subordine. Cu ajutorul acestuia se analizează coduita şoferului, se evidenţiază consumul de carburant şi foaia de parcurs şi se afişează graficul histogramă pentru viteză.

Aplicaţia generează rapoarte pentru toate componentele parcului auto, cum ar fi: controlul activ al parcului auto, reducerea uzurii parcului auto, reducerea consumului de combustibil, verificarea şi optimizarea rutelor vehiculelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!