La cererea conducerii Regiei Autonome a Pieţelor Agrement şi Salubritate (RAPAS), Poliţia Municipiului Oradea şi Serviciul de Poliţie Rutieră îşi vor intensifica activitatea de prevenţie odată cu apropierea Zilei Morţilor - 1 noiembrie.

cimitir.jpg"Vom participa la pânde în interiorul cimitirului şi vom asigura liniştea şi ordinea publică în vecinătatea acestuia. Îndepând de joi vom fi prezenţi inclusiv pe mijloacele de transport în comun care fac legătura cu cimitirul municipal pentru a preveni furturile din buzunare care s-ar putea să aibă loc datorită aglomeraţiei", a declarat luni, în cadrul conferinţei de presă a RAPAS, comisarul-şef Alin Haniş, adjunctul comandantului Poliţiei municipale.

De asemenea, începând din weekend, agenţi ai Serviciului de Poliţie Rutieră vor supraveghea circulaţia spre cimitir pentru a fluidiza circulaţia şi preveni accidentele.

Prezent la conferinţa de presă, Bimbo Szuhai Zoltan, directorul tehnic al RAPAS, a spus că, pentru a nu deranja circulaţia orădenilor veniţi să se reculeagă la mormintele celor dragi, circulaţia auto în cimitir va fi oprită. "Începând de duminică, de la ora 14 şi până marţi, inclusiv, accesul auto va fi interzis", a spus Bimbo.

Autobuze suplimentate

Pe toată această perioadă, agenţii firmei de pază care asigură ordinea în cimitir îşi vor dubla numărul de patrulări, pentru a evita furturile de flori de pe morminte şi incidentele nedorite. Spre exemplu, săptămâna trecută, conducerea regiei a avut surpriza să afle că unul dintre hoţii care fura florile de pe morminte în vederea comercializării lor era chiar un angajat al RAPAS. "A fost surprins săptămâna trecută în timp ce fura flori şi pentru asta i s-a desfăcut contractul de muncă", a spus Bimbo.

Directorul tehnic al RAPAS a mai spus că în funcţie de numărul de călători, odată cu apropierea zilei de 1 noiembrie, regia va cere conducerii OTL să suplimenteze numărul de autobuze de pe strada Universităţii.

Orădenii care doresc să cureţe de frunze şi mizerii mormitele celor dragi nu vor fi nevoiţi să care cu ei unelte de grădinărit, acestea putând fi închiriate pe bază de buletin de la intrarea în cimitir. Pentru depozitarea gunoaielor adunate, conducerea RAPAS va monta în plus nu mai puţin de 15 pubele.

Începând de săptămâna trecută, regia a intensificat lucrările de curăţenie din cimitirul municipal, angajaţii RAPAS adunând zilnic nu mai puţin de 250 metri cubi de frunze şi gunoaie.