Steaua lui Mircea Matei pare să apună. Fostul secretar general al PDL Bihor a fost respins încă de la proba scrisă a concursului organizat de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici pentru postul de inspector-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă, post pe care l-a deţinut până la începutul acestui an, după ce în 2008 fusese numit la conducerea instituţiei, ca director coordonator, în baza algoritmului dintre PDL şi PSD.

La proba scrisă, susţinută miercuri, Mircea Matei - despre care în PDL Bihor se spune că a beneficiat de sprijinul fostului primar al Oradiei Petru Filip - a fost declarat respins, ceea ce înseamnă că nu a reuşit să obţină punctajul minim necesar pentru a susţine şi proba orală, de interviu, desfăşurată vineri.

La fel ca Matei, a fost declarat respins încă de la proba scrisă şi UNPR-istul Dan Păcală, care s-a înscris şi el la concurs.

Examenul a fost câştigat de un alt PDL-ist, şi anume Nicolae Hoduţ, apropiat al actualului preşedinte al organizaţiei judeţene Bihor, Ştefan Seremi. Hoduţ a primit la proba scrisă 76 de puncte din 100 posibile, iar la proba orală de vineri 93 de puncte.

După validarea rezultatului concursului, care este însă o formalitate, mai ales că nici Matei şi nici Păcală nu s-au mai prezentat la proba de interviu, Nicolae Hoduţ urmează să fie instalat oficial ca inspector-şef al ITM Bihor.

Tot vineri, ANFP a validat rezultatul concursului pentru funcţia de inspector-şef adjunct responsabil cu relaţiile de muncă, post pentru care singura candidată, declarată dealtfel câştigătoare, a fost Simona Iancu, după ce un alt dosar de candidatură, al Claudiei Petric, a fost respins pe motiv că aceasta a terminat doar anul trecut studiile universitare.

Luni va avea loc concursul pentru cel de-al doilea post de adjunct, pe linia Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, la care se prezintă actualul ocupant al postului, Eugen Cîrmaciu.

Conform unor informaţii care circulă în mediul politic local, Mircea Matei a încercat să recâştige şefia ITM Bihor deoarece nu mai este sigur de funcţia sa de preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Calitate în Serviciile Publice (echivalentă cu poziţia de secretar de stat în MAI), după ce a fost suprins folosind maşina de serviciu de la minister pentru a o plimba prin Bucureşti pe fosta sa adjunctă, Simona Iancu, împreună cu care are o relaţie de mai mult timp.