ANRSC-ul lui Mircea Matei a hotărât ridicarea licenţei CET-ului. Şi nu oricum. Haidamacii trimişi de orădeanul nostru în control au dispus remedierea neregulilor până în aprilie, dar anularea licenţei au şi decis-o cu o lună mai devreme. Şi uite-aşa, acest Rege Lear portocaliu vrea să văduvească Oradea de 77 milioane de euro, bani de la UE pentru modernizarea CET-ului. Iar astfel de acţiuni jegoase vor continua, pentru că la indivizi de teapa lui Matei singurul lucru pozitiv e probabil RH-ul.

Spectaculos este că manevra asta s-ar putea să nu aibă un substrat politic. Anularea licenţei ar fi avut impact mult mai mare chiar înainte de alegeri, or până atunci toţi orădenii apucă să înţeleagă ce porcărie a făcut Matei. Iar gestul marelui preşedinte de la ANRSC nu-i încântă nici măcar pe PDL-iştii de aici, căci după încă două-trei Mateisme de genul ăsta există riscul să nu mai primească voturi nici de la amante.

Graba cu care licenţa CET-ului a fost retrasă, exact înainte de şedinţa Consiliului Local care urma să decidă strategia de termoficare, pare să fie dictată mai degrabă de interesele economice ale unor firme foarte private, care ar cam pune mâna pe termocentrala oraşului şi i-ar da gazul lor la păpat.

Matei, deci, nu-i prost. Îşi dă seama că dacă se schimbă regimul, oricum înţarcă bălaia. Hai, că se mai descurcă un an-doi cu ce a agonisit, în special dacă mai şi vinde ceva sticle goale. Dar după aia? Deci, e bine să ai o firmă prietenă care să-ţi găsească o sinecură. Pentru că, la cheful lui de muncă, nu-l văd capabil să presteze altă meserie în afară de cea de muşiţă.