Plecarea domnului Mircea Matei din Consiliul Local a constituit o mare pierdere pentru noi, ziariştii. Cine să mai dea cu scaunele de pământ? Cine să atace la baionetă duşmanul politic? Posesorul celei mai distincte voci din Consiliu (atenţie la corectură, să nu apară "distincte vodci"!) mai poate fi auzit exclusiv pe la conferinţele partidului de guvernământ, unde este vice mahăr. Iar înlocuitorul său din Consiliu, domnul Corcheş, deşi specialist în cadastru, nu se descurcă nici cu harta militară în topografia limbii române.

Conferinţele de presă de la PDL sunt interesante măcar pentru că arată ce înseamnă beţia puterii. Am observat că de fiecare dată redactorul nostru vine înapoi la redacţie turmentat. I-am şi spus să nu mai stea în primele rânduri, că se va alege cu o mahmureală zdravănă.

Tema celei mai recente întâlniri cu presa a fost "Bolojan, killer-ul sportului bihorean". Or, domnul Matei ştie perfect ce se întâmplă, mai ales în fotbal, că doar a fost în Consiliul de Administraţie al FC Bihor pe vremea când acesta păpa 1,5 milioane de euro pe an faţă de 300.000 acum, şi tot pe locuri codaşe era.
Eu înţeleg frustrarea marilor oameni de sport bihoreni, venerabili care au avut în tinereţe performanţe uluitoare la sporturi olimpice gen sticlism, paharaşutism, coniac-canoe, gin-mastică, halbere sau atletism, proba de 110 metri garduri şi şanţuri. Însă mai cred că, de fapt, primarul Bolojan trebuia să fie şi mai killer. De pildă, acest cartof fierbinte care e FC Bihor trebuia cedat unui investitor privat astă vară, cu toate riscurile mediatice ce ar fi decurs din afacere.

Din păcate, însă, domnul Matei ne povesteşte mai mult despre intenţiile primarului: că ar fi vrut să vândă un teren de fotbal, că precis va mărita baza Voinţa. Poate n-ar strica să se refere şi la lucruri petrecute deja şi parafate, cum ar fi însuşirea singurei săli de box, pe vremea PDL, de către un alt vice mahăr de la partid. Chestie care în orice ţară nebananieră ar fi mirosit de la o poştă a DNA.