De patru nopţi, mesh-urile puse pe căsuţele închiriate de USL pentru promovarea ofertei electorale a candidaţilor din Oradea sunt vandalizate de persoane rămase încă necunoscute, a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, directorul de campanie al USL Oradea, Ovidiu Mureşan.

Acesta a spus că nu înţelege de ce logistica USL este ţinta vandalilor, cu atât mai mult cu cât candidaţii Uniunii Social-Liberale din Oradea nu s-au referit niciodată la concurenţii de pe scena politică, ci doar prezintă propria ofertă.

"USL Oradea face o campanie civilizată, decentă, legală şi cu bun-simţ. Scopul nostru este să ne apropiem de cetăţeni, nu să discutăm despre alţii. Din păcate, însă, avem deja probleme de vandalizare a căsuţelor electorale, care sunt măzgălite cu tot felul de mesaje, încât în fiecare dimineaţă trebuie să le vopsim din nou cu trafaletul", a spus Mureşan.

Viceprimarul a afirmat că au fost vandalizate mesh-urile de pe căsuţa din lemn amplasată în Piaţa 1 Decembrie, precum şi de pe containerele din Piaţa Decebal şi Piaţa Independenţei, "cu markere ce pot inscripţiona în aşa fel încât inscripţiile să nu poată fi şterse". Întrebat despre mesajul acestor inscripţii, Mureşan a exemplificat, spunând că este vorba de comentarii cum că USL ar fi "anti Justiţie".

"Toţi cei cinci candidaţi ai USL Oradea intră în mijlocul oamenilor, spre deosebire de alţii noi nu avem absolut nicio problemă să discutăm cu oamenii şi să ne facem campanie între cetăţeni, şi nu facem, ca alţii, doar conferinţe de presă", a adăugat Mureşan, cu aluzie la candidaţii PDL, care sunt recordmani la acest capitol.

Întrebat concret de jurnalişti dacă bănuieşte cine ar fi autorii inscripţionărilor, preşedintele PSD Oradea a spus că nu suspectează pe cineva anume, adăugând doar că a cerut reprezentanţilor Poliţiei Municipiului şi Poliţiei Locale să-i identifice şi să-i sancţioneze conform legii.

USL a închiriat cinci căsuţe din lemn, amplasate în Piaţa 1 Decembrie, Rogerius (zona Olosig), Ioşia (intersecţia Calea Aradului-Aviatorilor), Magazinul Crişul, Nufărul (la bisericuţă), unde în fiecare zi, între orele 13-16, voluntarii şi candidaţii USL împart materiale informative şi discută cu alegătorii. Pe lângă cele cinci căsuţe deja instalate, miercuri a mai fost amplasată încă una, în zona Universităţii.

De asemenea, USL a închiriat şi cinci containere termoizolate, unde - la iniţiativa celor trei medici candidaţi, Florian Bodog, Sonia Drăghici şi Valeriu Boeriu - se intenţiona ca orădenilor să le fie măsurată gratuit glicemia şi tensiunea.

"Pentru că unii colegi ai noştri din ţară au cerut lămuriri Biroului Electoral Central cu privire la acest lucru, şi ca să nu existe interpretări că am vrea să oferim alegătorilor ceva ce ar putea fi considerat cadou electoral, am decis să amânăm această campanie de măsurare gratuită a glicemiei şi tensiunii până după alegeri", a spus Mureşan.

Conform acestuia, orădenii care vor dori să beneficieze de aceste servicii medicale vor putea apela la serviciile personalului voluntar al USL din data de 10 decembrie, timp de cinci zile, până în 15 decembrie, tot în regim de gratuitate. Până atunci, doritorii pot totuşi să-şi facă programări, la cele cinci containere din Piaţa Independenţei, Piaţa Rogerius, Piaţa 1 Decembrie, Piaţa Cetate şi de lângă Complexul din Velenţa.