Aleşii orădenilor se întrunesc joi de la ora 14, în şedinţă extraordinară, pentru a aproba indicatorii tehnico economici pentru reabilitarea etajelor I şi II de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie. Indicatorii au fost aprobaţi deja în şedinta comisiei interministeriale care a avut loc luni la Ministerul Transporturilor, dar, pentru a putea fi promovată o hotărâre de guvern, aceştia trebuiesc asumaţi şi de Consiliul Local Oradea.

Conform unui comunicat al municipalităţii, valoarea integrală a investiţiei se ridică la 10.890.204 lei (inclusiv TVA). Lucările vor implica, printre altele, recompartimentarea saloanelor şi amplasarea unui grup sanitar propriu fiecărui salon, schimbarea pardoselilor, a tâmplăriei interioare şi exterioare, refacerea finisajelor pereţilor, izolarea termică a faţadei, modernizarea instalaţiei electrice, dotarea cu mobilier sanitar, instalaţie de climatizare, sistem de siguranţă şi semnalizare incendiu şi altele.

Primarul Ilie Bolojan a declarat că la finalizarea lucrărilor spitalul va fi reabilitat în întregime. "Prin acest proiect, Maternitatea Oradea va fi reabilitată integral, în această toamnă trebuind să finalizăm şi reabilitarea ambulatoriului. Trebuie să insistăm în perioada următoare pe pregătirea profesională şi pe schimbarea comportamentului unei părţi din corpul medical de la Maternitate", a spus primarul Ilie Bolojan.

Reabilitarea integrală a Maternităţii ar trebui finalizată până în primăvara anului viitor. Proiectul s-a bucurat de finanţarea Băncii Europene de Investiţii graţie sprijinului acordat de Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, bihorean de origine.