Managerul interimar al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor, Gheorghe Pintea, a fost schimbat din funcţie, miercuri, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii, Florian Bodog, conducerea unităţii fiind preluată, tot interimar, de directorul medical, Liciniu Venter. 

Ordinul l-a luat prin surprindere pe managerul care, luni, anunţase că va declanşa un control intern în departamentul medical al SAJ Bihor, condus tocmai de Venter, în urma unor reclamaţii primite din partea medicilor.

"Am primit mai multe reclamaţii legate de modul în care s-au făcut pontajele, programările, şi am dispus efectuarea unui control intern, pentru a lămuri lucrurile. Cred că acest lucru a deranjat, iar acum domnul Venter îşi va controla propria activitate", a declarat BIHOREANULUI Pintea, care a anunţat că va ataca în instanţă ordinul ministerial, pe care îl consideră nelegal.

Căutat de BIHOREANUL, doctorul Liciniu Venter, proaspătul manager al SAJ Bihor, recunoaşte că a intrat în conflict cu fostul director din cauza controlului pe care acesta l-a dispus în departamentul său, însă nu crede că decizia ministrului are vreo legătură cu această dispută.

"Da, domnul Pintea a dispus realizarea unui control, însă pe mine m-a deranjat faptul că a numit în comisie doi medici care îmi erau subalterni. I-am cerut să aducă o comisie din afara instituţiei. Eu recunosc faptul că pot fi greşeli. Eu întocmesc toate documentele şi se întâmplă să greşesc, însă colegii pot veni, pot verifica, greşelile se pot îndrepta. Dar, mă întreb, e normal ca eu, ca director medical şi medic, să întocmesc liste, pontaje?", a explicat Venter.

Medicul neagă, însă, că s-ar fi plâns ministrului, despre divergenţele pe care le are cu colegul său.

"Eu nu m-am plâns nimănui, chiar nu cred că cele două lucruri ar avea legătură. Nu-mi place deloc situaţia aceasta. Eu sunt un om paşnic, nu-mi plac conflictele şi chiar m-am înţeles foarte bine cu domnul Pintea, până la acest incident", a spus noul manager al SAJ Bihor.