Poloiştii de la CSM Oradea au reuşit un nou joc bun în partida revanşă cu Steaua. Duminică, la Bazinul Crişul din Oradea, elevii antrenorului Dorin Costrăş s-au impus clar în faţa Stelei şi au răzbunat eşecul din meciul 3 al finalei Superligii Naţionale.

De această dată, beneficiind şi de "stângaciul" Dragoljub Rogac, jucătorii de la CSM au avut o altă evoluţie, iar cu un joc foarte bun pe fază defensivă, nu le-au dat nicio şansă steliştilor. 

Destul de echilibrat, primul sfert s-a încheiat la egalitate, 1-1. Apoi, din secvenţa secundă, bihorenii au început să se desprindă. Au înscris un gol în acest interval, fără să primească vreunul, iar în pauza mare conduceau cu 2-1.

Sfertul al treilea a fost cel în care trupa orădeană s-a desprins, a înscris de trei ori, în timp ce bucureştenii nu au reuşit decât o singură dată să marcheze. Astfel, cu opt minute înainte de final, CSM conducea cu 5-2.

Debutul ultimului sfert a fost foarte bun pentru gazde, care au mai marcat de două ori, pentru a se desprinde decisiv. Orădenii au ajuns să conducă cu 7-2, iar cu 3 minute şi jumătate înainte de final cu 8-3.

Având un avantaj de cinci goluri, pe final, elevii antrenorului Dorin Costrăş nu au făcut altceva decât să gestioneze în favoarea lor finalul. Steliştii au mai reuşit să înscrie de două ori, dar doar atât. Astfel, tabela de marcaj, la finele timpului de joc a indicat o victorie la trei goluri diferenţă a trupei orădene, care s-a impus cu 8-5 şi care a egalat, în acest fel, la 2, raportul întâlnirilor directe, ducând finala în meciul decisiv, cel de-al cincilea, care va avea loc la Bucureşti, miercuri, în 2 iunie.

"A fost foarte asemănător cu cele două jocuri de la Bucureşti. Dacă ieri am fost o echipă mai debusolată, fără prea multă concentrare în atac, azi, în schimb, am avut şi atac şi apărare, aşa cum a fost meciul 2 de la Bucureşti. Istoria s-a repetat. De data aceasta am fost cu echipa completă, l-am avut pe stângaciul nostru, Rogac, şi am reuşit să controlăm meciul de la început până la sfârşit. Ne ducem la Bucureşti cu dorinţa de a ne întoarce campioni", a declarat, pentru BIHOREANUL, la finalul meciului, antrenorul echipei CSM Oradea, Dorin Costrăş.

În partida de duminică, Vlad Georgescu şi Dragoljub Rogac au marcat câte două goluri pentru CSM, iar Alex Popoviciu, Silvian Colodrovschi, Bogdan Remeş şi Ramiro Georgescu au avut câte o reuşită.

De la stelişti, Tiberiu Negrean şi Francesco Iudean au reuşit câte două goluri.