Campionii de la CSM CSU Oradea au programate în această săptămână două jocuri, unul miercuri, în cupele europene, în deplasare, iar celălalt sâmbătă, în campionat, pe teren propriu, cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Pentru confruntarea de miercuri seara, "roş-albaştrii" s-au deplasat în Israel, unde vor disputa jocul din cadrul etapei a 5-a a Grupei J din FIBA Europe Cup, în compania celor de la Ironi Ness Ziona. 

Jocul este programat cu începere de la ora 19 şi va putea fi urmărit în direct pe canalul YouTube FIBA.

Înaintea acestei etape, bihorenii au 2-2 la general şi se situează pe locul al 3-lea în grupă, la egalitate cu U-BT Cluj-Napoca, a 2-a clasată. De partea cealaltă, israelienii de la Ironi au 1-3 la general şi ocupă ultima poziţie a ierarhiei.

Pentru elevii antrenorului Cristian Achim aceasta este cea de-a doua deplasare din istoria CSM Oradea în Israel, după ce în sezonul 2016-2017, orădenii au jucat în grupele Basketball Champions League cu Maccabi Rishon LeZion.

"Pentru noi este foarte important să căştigăm acest meci. Dacă vrem să ne calificăm în faza următoare, trebuie neapărat să obţinem victoria", a declarat antrenorul Cristian Achim, înaintea deplasării.

"Este un meci crucial pentru ambele combatante. Oradea îşi poate spori şansele de calificare cu o victorie în Israel. Ness Ziona este obligată să câştige, orice alt rezultat urmând să o elimine din cursa pentru calificare", notează şi site-ul clubului bihorean, în prefaţa jocului.

Din păcate, şi de această dată CSM CSU Oradea va fi lipsită de serviciile lui Arturas Valeika, care este accidentat la genunchi, dar şi de cele ale lui Bobe Nicolescu, jucător aflat cu piciorul imobilizat.

De la precedenta întâlnire, când la Oradea CSM CSU s-a impus cu scorul de 86-80, Ironi Ness Ziona a legitimat un jucător american. Este vorba despre JP Tokoto. Nu este sigur dacă acesta va juca sau nu miercuri seara.