Un meci de fotbal a avut un deznodământ tragic, sâmbătă, în Indonezia, unde peste 170 de persoane şi-au pierdut viaţa, inclusiv doi poliţişti.

Spiritele s-au încins spre finalul meciului, când echipa Persebaya Surabaya a înscris golul câştigător în partida cu echipa rivală Arema FC de pe stadionul Kanjuruhan din oraşul Malang, notează Spotmedia.ro.

Scorul de 3 – 2 i-a enervat pe suporterii echipei învinse, care au intrat, la finalul partidei, pe terenul de fotbal. Aceştia au început să se lovească între ei şi să atace susţinătorii celeilalte echipe.

În debandada creată, zeci de persoane au fost călcate în picioare, iar forţele de ordine au fost nevoite să intervină cu gaze lacrimogene. Manifestanţii au incendiat chiar şi o maşină de poliţie.

Multe dintre persoane au fost rănite grav sau au decedat în timp ce încercau să iasă din arenă. 

"În timpul incidentelor, 129 de persoane au murit, printre care şi doi poliţişti. Dintre aceştia, 34 au murit în stadion, iar restul la spital", a anunţat sâmbătă şeful Poliției din provincia indoneziană East Java, unde se află şi oraşul Malang, mai scrie sursa citată.

Între timp, duminică, numărul morţilor a crescut la peste 170, scrie presa indoneziană citată de agenţia Associated Press. 

Autoritățile indoneziene au mai transmis și că pe stadion au fost prezenți mai mulți spectatori decât capacitatea arenei.

 "Ne pare rău pentru acest incident. Acesta este un eveniment regretabil care "răneşte" fotbalul nostru", a transmis şi ministrului Sportului şi Tineretului, Zainudin Amali, pentru postul de televiziune Kompas TV.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!