Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea dispută miercuri seară un joc extrem de important în cadrul FIBA Europe Cup. Echipa bihoreană va primi pe teren propriu replica formaţiei germane Brose Bamberg, într-un meci care va începe de la ora 19, se va desfăşura la Oradea Arena şi va conta pentru etapa a 4-a din Grupa L a competiţiei.

Pentru elevii antrenorului Cristian Achim jocul este decisiv, dacă vor să obţină calificarea pentru faza următoare a FIBA Europe Cup. Asta, pentru că în primele trei etape, baschetbaliştii orădeni au obţinut o singură victorie în primele trei runde.

„Se anunță o provocare deosebită pentru echipa antrenată de Cristian Achim. Echipa germană susține un ritm de joc extrem de alert, este foarte agresivă în apărare și are capacitatea de a pune presiune pe oponent cu un joc ritmat și cu numeroase acțiuni în tranziție sau pe contraatac. Brose are o rotație de zece jucători, iar cu excepția pivotului Gabriel Chachashvili toți componenții echipei aruncă de la mare distanță. De altfel, antrenorul Oren Amiel își încurajează jucătorii să fie agresivi și să amenințe coșul advers ori de câte ori se poate”, transmit reprezentanţii clubului orădean, pe site-ul oficial.

Cu toate acestea, în partida tur, CSM CSU Oradea a reuşit să se impună în faţa formaţiei germane, cu scorul de 82-80. „Roș-albaștrii” au evoluat foarte bine atunci, însă şi au avut inițiativa aproape în permanență, fiind la conducere preț de 34 de minute din totalul de 40 efective de joc.

Pentru jocul de miercuri seară, Justin Carter va absenta din echipa orădeană, după ce a fost operat la genunchi, fapt care îl va ţine în afara ternului de joc cel puțin șase săptămâni. În schimb, Cătălin Baciu s-a refăcut şi va fi apt de joc.

De cealaltă parte, de la nemţi nu se anunță absențe.

Înaintea jocului, CSM CSU Oradea are o victorie şi două înfrângeri în Grupa L, în timp ce Brose Bamberg are două victorii şi un eşec. Ca urmare, calculele sunt simple pentru orădeni, care au nevoie de victorie pentru a continua parcursul european. „Un eșec în duelul cu Brose ar putea să îndepărteze în mod aproape decisiv echipa bihoreană de ecuația calificării în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup”, a mai transmis CSM.

Reamintim că Bamberg este un nume foarte important în baschetul german, cu multe participări la nivel de Euroligă și EuroCup. De asemenea, are şi o prezență în Final Four-ul Basketball Champions League.

Având în vedere importanţa şi interesul acestei partide, organizatorii jocului, de la CSM CSU Oradea reamintesc că abonamentele sunt valabile la acest meci, iar bilete se pot achiziționa pe platforma Eventbook.ro. De asemenea, miercuri, în ziua meciului, se vor putea achiziționa bilete și la sediul clubului CSM Oradea, din strada Traian Blajovici, numărul 24, în intervalul orar 9-15, dar şi la casieria de la Oradea Arena (etaj, balconul dinspre Nord), cu începere de la ora 18.

Jocul CSM CSU Oradea – Brose Bamberg va fi televizat şi va fi transmis în direct de Digi Sport 4, dar poate fi urmărit și online, pe canalul de YouTube FIBA The Basketball Channel.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!