Poloiștii de la CSM Oradea au ratat în mod dramatic calificarea în semifinalele competiției continentale LEN Euro Cup după meciul pe care l-au susținut miercuri seara în bazinul olimpic Ioan Alexandrescu: la loviturile de departajare, un poloist orădean a scăpat mingea din mână, iar, conform regulamentului, aruncarea n-a putut fi reluată.  

La finalul timpului regulamentar de joc al meciului CSM Oradea - Panionios GSS, scorul era de 13-8. Cum în meciul tur, disputat în Grecia, formația elenă s-a impus tot la cinci goluri diferență (10-5), a fost nevoie de o serie de lovituri de departajare. 

După prima serie de câte 5 penalty-uri, scorul a fost egal 5-5, toți jucătorii orădeni și eleni transformând aruncările de la 5 metri. 

S-a trecut apoi la a doua serie de departajare. Aici regulile sunt diferite: trage câte un jucător al fiecărei echipe, iar în cazul în care unul marchează și celălalt nu reușește meciul este încheiat. 

Inițial, Tiberiu Negrean a tras și a marcat, la fel și un oponent al echipei din Grecia.

(foto: Szilagyi Lorand / BIHOREANUL)

Apoi, în următoarea serie, a tras un jucător elen, a marcat, iar scorul a devenit 6-7 la loviturile de departajare. A urmat un tânăr jucător orădean, Nichita Ilisie, care, însă - probabil și sub presiunea momentului - a scăpat mingea din mână în momentul în care se pregătea să o arunce spre poartă.

Așadar, el n-a mai apucat să tragă propriu zis spre poartă, căci, conform regulamentului, s-a considerat o execuție defectuoasă. Calificarea a fost decisă deci de o scăpare a orădenilor. 

Vezi întreaga partidă, inclusiv loviturile de departajare, AICI!

Cu excepția acesteia, orădenii au jucat remarcabil în confruntarea din bazinul propriu. Motivați și de publicul spectator, elevii antrenorilor Ciprian Cîmpeanu și Christian Sandor au început bine jocul și s-au instalat din start la conducere, iar după prima pauză conduceau cu 3-1, la jumătatea partidei cu 7-5, iar înaintea ultimului sfert cu 10-7. În ultimele 8 minute de joc, ei au marcat trei goluri și au primit numai unul, astfel că, la finele timpului regulamentar, tabela de marcaj a indicat scorul 13-8. 

În continuare, poloiștii de la CSM Oradea se vor axa pe jocurile din Superliga Națională, unde se vor duela pentru câștigarea campionatului cu echipa Steaua. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!