În acest sfârşit de săptămână se dă startul în returul campionatului Diviziei A la handbal masculin. În Seria B, în runda inaugurală a noii stagiuni, cea de-a XIV-a a competiţiei, echipa orădeană CSM va evolua duminică pe teren propriu, la Arena Antonio Alexe, unde va primi replica formaţiei CSM Făgăraş, nimeni alta decât echipa situată pe primul loc al clasamentului.

Meciul este programat cu începere de la ora 16 va fi arbitrat de cuplul M. Fiscu (Timişoara) - A. Moldoveanu (Arad), iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

De precizat că formaţia pregătită de Sebastian Tudor a încheiat perioada precompetiţională ce a cuprins un cantonament, un meci amical la Timişoara, un turneu la Sighişoara, respectiv un joc de pregătire pe teren propriu.

CSM-ul s-a despărţit de un jucător faţă de turul campionatului, Stelian Babici, şi a pierdut un al doilea, din cauza unei accidentări, pe Alex Păuna. În schimb, au fost legitimaţi Vlad Coman şi Marian Clipea.

Astfel, lotul de jucători al echipei CSM Oradea la startul returului de campionat este format din Dragoş Nedelcu, George Duma, Vlad Coman, Cosmin Oşvat, Munea Devid, Răzvan Niţu, Georgel Haiduc, Alin Drăgan, Alex Păuna, Radu Răzvan, Crăciun Cătălin, Steiner Zsolt, Svoboda Angelo, Adrian Mezo, Elvis Acsinia, Marian Clipea şi Eduard Silaghi.

Pe lângă absenţa lui Alex Păuna, antrenorul Sebastian Tudor nu se va putea baza la jocul de duminică, din compania celei mai redutabile echipe din campionat, nici pe aportul a altor doi jucători. Este vorba despre Răzvan Niţu şi Elvis Acsinia, care mai au două etape de suspendare.

În aceste condiţii, misiunea jucătorilor de la CSM Oradea se anunţă extrem de dificilă. CSM Făgăraş a pierdut un singur meci, are 10 victorii şi un total de 30 de puncte, fiind principala candidată la promovare.

La rândul ei, CSM Oradea se situează pe poziţia a V-a în Seria B, cu 19 puncte, ca urmare a acumulării a şase victorii, un egal şi patru înfrângeri.

În meciul tur, CSM-ul orădean a pierdut la Făgăraş, cu scorul de 23-39.

Prima etapă din returul Seriei B a Diviziei A la handbal masculin a debutat vineri, când, la Sighişoara a avut loc derby-ul local dintre CNE şi HCM, câştigat de cea de-a doua formaţie, considerată oaspete, cu scorul de 34-32.