Meciul pe care baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea ar fi trebuit să-l dispute miercuri seară în Polonia, cu Trefl Sopot, în FIBA Europe Cup, a fost amânat.

Echipa orădeană s-a aflat în drum spre Budapesta, de unde ar fi luat avionul, când a aflat vestea că meciul nu va mai avea loc miercuri seara.

"Echipa noastră se afla în autocar, în drum spre aeroportul Budapesta, în momentul în care a primit informaţia referitor la amânarea jocului. La ora publicării acestui text autocarul face cale întoarsă", a transmis conducerea clubului orădean, marţi după-amiază, pe site-ul oficial.

Cea care trebuia să fie prima dispută din 2022 pentru CSM CSU Oradea a fost amânată, după ce FIBA Europe a informat clubul bihorean că meciul cu Trefl Sopot, programat a se desfăşura miercuri, în Polonia, se amână. "Motivul amânării este legat de faptul că mai mulţi componenţi ai echipei poloneze au fost diagnosticaţi cu COVID-19", mai transmite conducerea clubului CSM.

Concret, Comisia Medicală FIBA a recomandat amânarea partidei după ce clubul din Sopot a transmis întreaga documentaţie ce confirmă existenţa unui focar în cadrul echipei. "În aceste condiţii, departamentul Competiţii al FIBA Europe a luat decizia de a amâna jocul pentru o dată ulterioară. Cele două cluburi trebuie să se pună de acord asupra unei noi date pentru disputarea partidei, misiune deloc uşoară în condiţiile în care echipa noastră are deja mai multe meciuri amânate din competiţia internă", se mai arată în informarea clubului bihorean.

Partida cu Trefl Sopot ar fi contat pentru etapa a III-a a Grupei K din FIBA Europe Cup. După primele două etape, CSM CSU Oradea are 2-0 la general, în timp ce Trefl Sopot are 1-1.

Reamintim că şi meciul de sâmbătă, 15 ianuarie, cu CSO Voluntari, din campionatul intern, a fost amânat, din cauza faptului că echipa din Voluntari se confruntă, la rându-i, cu mai multe cazuri Covid-19, astfel încât sportivii şi oficialii diagnosticaţi au fost carantinaţi.