Doi dintre sportivii secţiei de scrimă a Clubului Sportiv Şcolar LPS Bihorul Oradea s-au numărat printre protagoniştii întrecerilor Cupei României la spadă pentru cadeţi şi juniori, competiţie care a avut loc la Bucureşti, în perioada 29 septembrie - 2 octombrie.

Întrecerile au fost rezervate categoriilor de U17 şi U20, atât la masculin, cât şi la feminin.

Antrenorul secţiei de scrimă de la CSS LPS Bihorul Oradea, Andrei Timoce, a participat la această competiţie cu nouă sportivi, dintre care doi au ajuns în cele din urmă să se situeze pe podium.

Principalul performer a fost Claus Sebeşan, care a terminat pe primul loc şi şi-a adjudecat trofeul în proba juniorilor (U20).

Deşi a pierdut două înfruntări în grupe, Claus a fost "în grafic" pe tabloul principal, mai ales după ce, în semifinale, a reuşit să îl elimine pe Marton Mezinger (CS Satu Mare), pe care l-a învins cu 15-9. În finală, adversar i-a fost constănţeanul Florin Mirică, neînvins până în acel moment. Finala a fost aprig disputată, iar câştig de cauză a avut în cele din urmă Claus Sebeşan, victorios cu scorul de 15-12. Medaliile de bronz au fost obţinute de Alexandru Stoica (CS UNEFS Bucureşti) şi Marton Mezinger (CS Satu Mare).

Cealaltă performanţă a reuşit-o Alexandra Drăgan, care a ocupat locul III în proba cadetelor (U17), intrând în posesia medaliei de bronz.

După ce a trecut uşor de adversarele sale, în şaisprezecimi, optimi şi sferturi, în semifinale, Alexandra Drăgan a dat peste Erica Badea, de la CSŞ Steaua, în compania căreia a avut o partidă foarte disputată, pierzând la limită cu 14-15. De altfel, adversara ei, bucureşteanca Erica Badea avea să se impună şi în finală, scor 15-10, cu Ana Tomşa, de la CS Satu Mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!