Întrecerile Cupei României la spadă pentru seniori, care se desfăşoară în această săptămână la Craiova, au reunit la startul competiţiei şi sportivi orădeni. La feminin, spadasinele orădene care au participat sâmbătă au fost Bianca Benea (de la CSM Oradea), Alexandra Drăgan, Petra Jurău şi Maria Cîmpan, sportive legitimate la LPS Bihorul Oradea.

Cel mai bun rezultat a fost obţinut de junioara Alexandra Drăgan, care s-a clasat pe pozitia a III-a în urma asaltului pierdut pentru intrare în finală, în faţa Mihaelei Leonte de la Dinamo Bucureşti, scor 13-15.

Din păcate, Bianca Benea nu a reuşit să se numere printre finaliste, ocupând poziţia a V-a la finalul competiţiei. Aceasta a fost învinsă de către Emma Şonţ de la CSA Steaua Bucureşti, scor 12-15.

Rezultatul mai slab al Biancăi a fost explicat de antrenorul său de club, Andrei Timoce. „Trece printr-o perioadă mai dificilă, în urma mutării înapoi în Oradea, dupa cinci ani în Bucureşti. Ea căştigase competiţia asta în 2022 şi 2021, însă astăzi a avut un parcurs mai slab. Sunt convins că lucrurile în curând se vor schimba”, a precizat antrenorul orădean pentru BIHOREANUL.

În proba masculină pe echipe, desfăşurată vineri, orădeanul Claus Sebeşan a reuşit să îşi adjudece trofeul alături de echipa CSU Tg. Mureş II. De asemenea, un alt orădean, Andrei Timoce, care este şi antrenor la LPS Bihorul, a cucerit bronzul cu echipa CSU Tg. Mureş I. 

Tânăra formaţie de la LPS Bihorul, alcătuită din Mihnea Codrean, Vlad Naghi şi Raul Tufan, s-a clasat pe locul 11.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!