Succesele interne şi internaţionale ale CS Tengo Salonta nu sunt o noutate pentru iubitorii de sport din Bihor sau România, dar anul 2020 a adus pentru clubul condus de către Vasile Sorean şi o prezenţă istorică pe podium. Este vorba de prima medalie obţinută de echipa de fete, care a încheiat pe ultima treaptă a podiumului în cadrul Campionatului Naţional de Fotbal-Tenis organizat de Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene.

Astfel, fetele din Salonta au obţinut medaliile de bronz la întrecerile de la Lupeni, programate în partea a doua a lunii septembrie, fiind devansate de cele două forţe ale întrecerii interne, Comexim R. Lupeni şi Viitorul Alexandria.

"Cu acest frumos succes, Tengo Salonta a intrat în rândul cluburilor care contează în competiţiile de tenis cu piciorul atât la băieţi, cât şi la fete", a declarat antrenorul formaţiei, Alex Sorean.

Componentele formaţiei salontane medaliate la Naţionale sunt: Mădălina Istrate, Andreea Neag, Alexandra Tamba, Andreea Jungean, Szathmári Beatrix.

Formată abia în cursul anului 2019, echipa de fete din Salonta a obţinut primul rezultat notabil chiar la prima participare în cadrul competiţiilor naţionale, încheind pe podium Cupa României la Fotbal-tenis organizat de FRFT-CAJ vara trecută la Mamaia. După acel turneu, Andreea Neag a fost convocată la lotul naţional, participând la Campionatul European de la Szentes (Ungaria) de unde s-a întors cu trei medalii de aur, fiind inclusă şi în topul anul întocmit de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bihor, la secţiunea sporturi neolimpice.

"Era doar o chestiune de timp ca munca fetelor să fie răsplătită. Ne bucurăm pentru această medalie, care să deschidă calea succesului pentru această echipă tânără şi deosebit de ambiţioasă", a mai afirmat Vasile Sorean sr., conducătorul clubului salontan.