Tinerele echipe feminine de spadă de la LPS Bihorul au ocupat locul 3 şi şi-au adjudecat medaliile de bronz la întrecerile Campionatului Naţional, care s-au desfăşurat săptămâna trecută la Bucureşti şi s-au încheiat duminică.

Atât la cadete cât şi la junioare, spadasinele de la LPS Bihorul au încheiat competiţiile pe podium.

La cadete, sportivele pregătite de Andrei Timoce au trecut în sferturile de finală de cea de-a doua echipă a Stelei, pe care au întrecut-o cu 45-37, dar au pierdut în semifinale, cu 43-45, în faţa formaţiei Farul Constanţa, echipă care, de altfel, avea să-şi adjudece turneul.

În finala mică, în meciul pentru locul 3, LPS Bihorul a trecut apoi de CSS nr. 1 Constanţa, cu scorul de 45-37, adjudecându-şi medaliile de bronz.

Cele patru sportive componente ale formaţiei orădene sunt Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan, Andrea Muntean şi Petra Jurău, spadasine descoperite de Nicolae Ille şi pregătite în prezent de Andrei Timoce.

De asemenea, şi echipa de junioare a LPS Bihorul, formată din trei dintre componentele de la formaţia de cadete (Maria Cîmpan, Alexandra Drăgan şi Andrea Muntean) a ajuns până în semifinale, iar ulterior şi-a adjudecat medaliile de bronz, după ce a câştigat finala mică.

În sferturile de finală, echipa de junioare de la LPS Bihorul a câştigat la limită, cu scorul de 45-44, meciul cu CSS 1 Constanţa, după care, în penultimul act, au cedat cu 30-45, în faţa formaţiei Dinamo Bucureşti.

În meciul pentru locul al treilea, CSS LPS Bihorul s-a impus cu scorul de 45-39, în faţa formaţiei CSA Steaua II Bucureşti. La această categrie de vârstă, titlul de campioană naţională a fost adjudecat de CSA Steaua I, care în finală a învins cu scorul de 45-42 echipa Dinamo Bucureşti.

"Sunt rezultate foarte bune mai ales ţinând cont de faptul că sportivele noastre sunt încă foarte tinere (de 14, 15 şi 16 ani) şi au reuşit chiar şi aşa să urce pe podiumul U20", a declarat antrenorul Andrei Timoce.

La cadeți, Andrea Muntean ocupă locul 3 în clasamentul de la individual pe 2021 la nivel naţional, în timp ce Alexandra Drăgan se situează pe poziţia a 4-a.

La feminin, fetele au reuşit din nou să se impună de această dată în probele destinate echipelor.

La masculin U20 echipa de la LPS Bihorul, formată din Vlad Naghi, Gabriel Popa, Claus Sebeşan şi Raul Tufan, a scăpat în două rânduri medalia, după calificarea în primele 4 echipe, în urma înfrângerilor suferite în faţa echipei Dinamo şi pe urmă a celor de la CS Satu-Mare.

În schimb, la cadeţi, spadasinii de la LPS Bihorul, Vlad Naghi, Gabriel Popa, Mihnea Tămăşan şi  Raul Tufan, au încheiat pe locul 8, într-o probă câştigată de bucureştenii de la Steaua.