Casa de Asigurări de Sănătate Bihor a informat că a virat în total 4,15 milioane de lei pentru decontarea salariilor medicilor care lucrează în centrele de permanență și care nu își primiseră banii începând din luna octombrie. 

Potrivit directorului CAS Bihor, Dorel Dulău, luni s-au virat sumele restante „care asigură decontarea serviciilor medicale realizate de medici de familie, în centrele de permanență din județul nostru”, în felul următor: 1.067.606 de lei pentru serviciile medicale prestate în centrele de permanență din județ în luna octombrie, 1.483.676 de lei pentru cele aferente lunii noiembrie, 1.599.042 de lei pentru cele din luna decembrie. 

Restanțele se înregistrau la nivel național. Casa Națională de Asigurări de Sănătate a anunțat luni că a alocat „sumele care asigură decontarea serviciilor medicale realizate de medicii de familie în centrele de permanență din întreaga țară până la data de 31 decembrie 2023, la nivelul solicitat de fiecare casă de asigurări de sănătate în parte”. 

În Bihor erau la finalul anului trecut 32 de centre de permanență, însă de la 1 ianuarie cel din Valea lui Mihai și-a suspendat activitatea, iar de la 1 februarie același scenariu se va întâmpla și cu centrul din Cociuba Mare. Acesta din urmă va fi închis, însă, doar vreme de o lună, pentru că Primăria comunei face lucrări de eficientizare energetică a clădirii. 

O parte dintre medicii de familie care activează în acestea s-au plâns la începutul acestui an că plățile întârzie foarte mult și unii luau în considerare chiar să se retragă din aceste „gărzi” în centrele de permanență, după cum scria Bihon.ro. 

Pe de altă parte, Dorel Dulău precizează că nu există restanțe în ceea ce privește plata sumelor pentru medicii de familie care activează în cabinele de medicină primară.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!