Cauza morţii bebeluşului din Suceava, decedat după ce a fost scăldat de mai multe ori în apă la botez într-o biserică ortodoxă din municipiu, ar fi fost lichidul aspirat în plămâni. Este concluzia medicilor legişti care au făcut miercuri necropsia nou-născutului, informează Digi24.ro. 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a hotărât să înceapă urmărirea penală împotriva preotului care a oficiat duminică botezul. Preotul are calitate de suspect şi acuzaţia este de ucidere din culpă, arată aceeaşi sursă.

La necropsie a fost prezentă o echipă destul de mare de specialişti în Medicină Legală. Jurnaliştii de la Digi24 mai scriu că, la solicitarea parchetului şi a familiei, au fost duşi la Suceava specialişti şi din alte localităţi, pentru o evaluare cât mai transparentă şi minuţioasă a cazului.

În plămânii bebeluşului s-a găsit lichid la necropsie. La începutul săptămânii şi medicii care l-au resuscitat pe copil au spus că 110 ml de lichid au ajuns în plămânii lui. Acest lichid urmează să fie analizat pentru a fi stabilită natura lui - dacă este vorba de apă sau lichid matern. Raportul complet al autopsiei va fi finalizat după câteva săptămâni.

Incidentul a avut loc duminică, într-o biserică din municipiul Suceava. Bebeluşului i s-a făcut rău după ce a fost băgat în apă.