După ce BIHOREANUL a dezvăluit că lucrarea sa de doctorat conţine pasaje identice cu lucrarea unui alt universitar orădean, conferenţiarul Călin Hozan a ajuns în atenţia Comisiei de Etică a Universităţii din Oradea, care a declanşat o anchetă.

Informaţia a fost confirmată vineri de rectorul Constantin Bungău, care a precizat că date privind această anchetă vor fi făcute publice abia la finalizarea ei. "Comisia de Etică are proceduri interne, care se respectă", a declarat Bungău, în cadrul unei conferinţe de presă.

Conform Codului de Etică, comisia va trebui să numească o altă comisie de specialişti care să verifice dacă lucrarea de doctorat a lui Hozan este sau nu un plagiat. În urma concluziilor specialiştilor, Comisia va face un raport în care va cuprinde verdictul şi va propune sancţiunile, iar rectorul va decide dacă le aplică sau nu.

Sancţiunile pe care le riscă Hozan sunt pierderea titlului de doctor şi desfacerea contractului de muncă cu Universitatea.

BIHOREANUL a arătat, în această săptămână, că teza de doctorat a ortopedului Călin Hozan conţine un întreg capitol, singurul ce prezintă contribuţia proprie, identic cu capitolul similar din teza de doctorat a fostului şef al secţiei de Ortopedie a Spitalului Judeţean, Ioan Matiuţa. Atât Hozan, cât şi Matiuţa l-au avut conducător ştiinţific în teza de doctorat pe fostul decan al FMF Oradea, Mircea Ifrim.

Citeşte pe această temă şi articolul: "Eşti prins, dottore! Medicul Călin Hozan, acuzat că şi-a obţinut titlul şi funcţia prin plagiat"